Maria Vasilescu, primăriţă de patru stele

722

Primăriţa din Ţânţăreni, Maria Vasilescu, şi cea din Berleşti, Maria Dumitraşcu, ambele PSD, au participat, în perioada 16-19 februarie la Bucureşti, la cea de-a XVII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R.). Ambele au primit aici distincţia “Primar de 4 stele”, care se acordă edililor de comune din ţară care au fost aleşi de patru ori în funcţia de conducere supremă a localităţii. La eveniment au fost prezenţi peste 500 de primari de comune din țară, membri ai asociației.

Lucrările Adunării Generale au inclus subiecte legate de activitatea curentă a asociaţiei, evaluarea Acordului de parteneriat încheiat între Asociația Comunelor din România și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, propuneri legislative menite să îmbunătăţească activitatea de la nivelul comunelor, prezentarea proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă implementate de A.Co.R. Momentul deosebit al întâlnirii l-a constituit însă conferirea titlului, certificatului, plachetei și diplomei de excelență “Primar de 4 stele”, mai ales că pe podium au urcat două gorjence. Este vorba de Maria Vasilescu, aflată la al cincilea mandat, anul viitor ea urmând să primească titlul de “Primar de 5 stele” şi primăriţa din Berleşti, Maria Dumitraşcu.
Comuna condusă de Maria Vasilescu a fost premiată şi ea în cadrul Galei Concursului naţional de proiecte din Administraţia Publică Locală, ediţia 2013, obţinând premiul pentru cel mai bun proiect la secţiunea Activităţi Recreative şi la secţiunea Servicii Sociale pe Regiunea Sud-Vest.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here