Manţog acuză PSD-ul – Polemici pentru numărul companiilor energetice

364

MantogŞeful de campanie al PD-L Gorj, Ionel Manţog, nu este de acord cu varianta pesedistă de constituire a unui singur holding energetic. În opinia democrat-liberalului, ce propune PSD-ul ar fi “o nouă abureală politică”, mai ales

că, iniţial, social-democraţii au fost de acord cu constituirea celor două companii energetice, proiect aprobat de fosta Coaliţie PSD-PD-L.

Ionel Manţog nu este de acord cu propunerea PSD-ului de constituire a unei singure companii energetice. Democrat-liberalul aminteşte, astfel, că PSD-ul a fost de acord, în această vară, cu proiectul Ministerului Economiei de înfiinţare a două companii, acordul pesediştilor materializându-se prin prezenţa unui coleg de-al acestora de partid la toate discuţiile legate de structurarea proiectului. Manţog declară, de asemenea, că, pesediştii au aprobat acest proiect cu două companii în fosta Coaliţie politică PSD-PDL, abia după care acesta a fost prezentat ministrului Economiei, Adriean Videanu, care, doar parcurgând aceste etape, a prezentat apoi proiectul în Guvern, prin iunie-iulie, când PSD-ul era încă la Guvernare.”Ceea ce se propune este în stilul specific pesedist o nouă abureală. O să vă spun şi de ce, pentru că, dacă am vorbi de o singură companie, ar fi imposibil de făcut deoarece Consiliu Concurenţei s-ar opune pentru că piaţa nu ar mai funcţiona”, a declarat ieri Ionel Manţog.
Şef de companie sau nu?!
Pesediştii au anunţat însă în această săptămână, prin vocea deputatului Vasile Popeangă, că pedeliştii vor să înfiinţeze aceste două companii deoarece ar vrea să îl pună pe Ionel Manţog în fruntea uneia dintre ele. Această posibilitate a fost contestată însă public de liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog. Pesediştii marjează acum pe un singur holding energetic, care, în opinia lui Manţog, ar fi “o propunere de campanie”.
Vasile Popenagă a declarat că aburelile sunt specifice democrat-liberalilor, şi în special lui Ionel Manţog. “Manţog este campion la abureli. El a susţinut termocentrala de la Sărdăneşti şi nu s-a mai realizat. Ei fac astfel de abureli, dar Mircea Geoană va veni luni în Gorj şi le va explica minerilor şi energeticienilor despre noul holding energetic pe care vrea să îl promoveze candidatul nostru, al PSD. Noi nu ne ocupăm cu abureli, pentru că noi am făcut promisiuni pe care le-am respectat”, a conchis Popeangă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here