Managerul Sponoche, acuzat că a vândut iluzii asistentelor de la Spitalul Bumbeşti-Jiu

354

Marius Sponoche, actualul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, este implicat într-un prim scandal de la numirea sa, oficială, în urmă cu câteva zile, în funcţie. Scandalul este legat de o aşa-zisă promisiune făcută la două angajate ale Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, legată de aprobarea venirii lor la SJU, de la unitatea unde acestea au contracte de muncă. Sponoche, deşi nu era uns în funcţie, se discută în cadrul spitalului din Bumbeşti-Jiu, le-ar fi promis celor două că le va rezolva mutarea la spitalul din Târgu-Jiu, aprobându-le în acest sens şi cererile de schimbare a locului de muncă. Garanţia dată de Sponoche le-a determinat pe cele două salariate să-şi ceară transferul la SJU, ca în final să rămână netransferate, managerul negând că le-a acordat vreo garanţie în acest sens.

Pe baza aprobării date de Sponoche, venit de scurt timp la unitatea medicală din Târgu-Jiu(să nu uităm că Sponoche se instalase în biroul lui Manu şi făcea pe managerul, deşi era doar o propunere a Tetraedru Medical Consulting pentru funcţie şi inspectase chiar în această calitate secţiile SJU), cele două asistente au anunţat conducerea Spitalului Bumbeşti-Jiu că ele vor să plece şi şi-au cerut transferul la spitalul din municipiu. Reprezentanţii spitalului din Sadu le-au acceptat solicitarea celor două asistente, una angajată pe Secţia Chirurgie şi alta pe Secţia Neurologie, urmând ca transferul să fie apoi acceptat de SJU Târgu-Jiu. Venite însă cu transferurile la Sponoche, în cursul săptămânii trecute, cele două asistente s-au lovit de refuzul celui uns între timp manager, care nu şi-a mai recunoscut nici promisiunile, nici propriul cuvânt dat celor două angajate. Urmare a discuţiilor avute cu Sponoche, femeile sunt extrem de revoltate, mai ales că s-au lovit de atitudinea duplicitară a managerul SJU, pe care îl consideră amnezic, acesta făcându-se că a uitat şi că a stat cu ele vorbă.

În audienţă la Călinoiu
Ambele angajate intenţionează să se prezinte la preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, s-au plâns acestea prin spitalul de la Bumbeşti-Jiu, pentru a-şi căuta dreptatea şi a sesiza jocul incorect făcut de Sponoche. Asistentele se felicită însă că nu şi-au dat demisiile din funcţie după promisiunea actualului manager al SJU, pus în scaun, oficial, abia de la începutul săptămânii trecute. Scandalul este cunoscut în cadrul spitalului din Bumbeşti-Jiu unde cele două angajate şi-au strigat nemulţumirile dar şi faptul că intenţionează să ajungă chiar şi până la Bucureşti pentru a rezolva încurcătura în care le-a băgat Sponoche.

Ameninţări voalate
Contactat telefonic, managerul Marius Sponoche a precizat că nu ştie nimic despre problema asistentelor, menţionând că se află plecat la Constanţa. A specificat însă că nu ar fi semnat nimic şi că nu ar fi aprobat nimic legat de vreun transfer sau o mutare a unor salariate de la spitalul din Bumbeşti-Jiu la Târgu-Jiu, nici pe vremea când nu era manager, nici după. A avut grijă să le transmită însă un mesaj de avertizare angajatelor nemulţumite. “Este o făcătură. Dacă mint, cele două, se vor bucura rău de tot”, a spus, ambiguu, Sponoche, refuzând să explice ce a vrut să transmită. “Mă scuzaţi, sunt plecat”, a conchis, telefonic, managerul SJU, nedorind să mai discute pe marginea scandalului apărut, din cauza lui, la spitalul din Sadu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here