Managerul Spitalului Rovinari încearcă să angajeze medici

171

calotescu spital rovinariRobert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari face demersurile necesare deblocării anumitor posturi. Calotescu doreşte să angajeze medici, asistente şi infirmiere pentru Compartimentul de Primiri – Urgenţe.

În acest sens, deja a mers la Bucureşti şi a încercat să-i convingă pe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii de necesitatea acestor angajări.

Blocarea angajărilor în sistemul sanitar este o problemă la nivel naţional. Personalul insuficient îngreunează activitatea în spitale, iar cei care au cel mai mult de suferit din această cauză sunt, în primul rând, pacienţii. Nici în judeţul nostru situaţia nu se prezintă altfel, directorii de spitale ducând adevărate lupte cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru a reuşi să angajeze câţiva medici. Încă de la momentul ocupării funcţiei de manager al Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari, chirurgul Robert Calotescu şi-a dorit să facă unele schimbări, în ideea îmbunătăţirii condiţiilor din spital. Progresele înregistrate până în prezent sunt vizibile. Chiar şi aşa, Calotescu este de părere că mai are încă multe de făcut pentru spital şi pentru pacienţii acestuia.

Sunt necesare noi angajări

Cu câteva zile în urmă, managerul Robert Calotescu s-a deplasat la Bucureşti pentru a încerca să obţină aprobarea în vederea organizării concursului pentru angajarea de personal pentru Compartimentul de Primiri – Urgenţe. Deocamdată, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii i-au solicitat cerere scrisă pentru posturile solicitate. „Mi s-a spus că Ministerul Sănătăţii este în tratative cu Ministerul Finanţelor pentru a se debloca posturi în sistemul sanitar. Noi intenţionăm să angajăm la Compartimentul Primiri – Urgenţe patru medici, patru asistente şi patru infirmiere; este minimul de personal la acest compartiment pentru a se putea face gărzile. La ora actuală nu avem nici un medic specializat pe urgenţe. Urmează să trimitem în scris solicitare pentru deblocarea acestor posturi”, a explicat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari. În lipsa medicilor pentru urgenţe, gărzile sunt asigurate la acest spital de internişti şi medici de specialităţi chirurgicale. Pentru că activitatea se desfăşoară destul de greu în asemenea condiţii, conducerea Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” nu renunţă la ideea angajărilor şi face toate demersurile necesare în acest scop.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here