Mămica bebeluşului mort la SJU, consiliată de specialiştii DGASPC

363

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj o consiliază pe minora din Baia de Fier, după moartea bebeluşului acesteia. Totodată, se aşteaptă raportul de la Serviciul de Medicină Legală pentru a se şti exact ce anume s-a întâmplat în cazul micuţului.

O tânără domiciliată în localitatea Baia de Fier, devenită mămică la nici 16 ani, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, în urmă cu o săptămână, cu bebeluşul în braţe. Micuţul prezenta simptomatologie digestivă, fiind diagnosticat cu gastroenterocolită, sindrom de vărsături, tulburări hidroenterocolitice, bronhopneumopatie şi sindrom febril. Medicii au decis să-l interneze. Timp de şapte zile a fost internat copilul, evoluţia sa fiind lent progresivă. Din păcate, starea i s-a agravat în noaptea de luni spre marţi. “În noaptea dintre 27 spre 28 octombrie, starea bebeluşului s-a înrăutăţit, prezentând meteorism abdominal cu agitaţie psihomotorie. Se decide transferarea pentru un consult la Chirurgie Infantilă. L-a consultat dr. Stăniloiu şi l-a diagnosticat cu abdomen acut chirurgical. S-a decis transferul bebeluşului la Chirurgie Infantilă Craiova. Telefonic s-au transmis datele la Craiova, dar între timp copilul a suferit un stop cardio-respirator iresuscitabil”, a declarat medicul Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.

Mama, consultată de psihologi
Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj cunosc familia bebeluşului decedat, ei fiind anunţaţi de reprezentanţii SJU în momentul în care minora a devenit mămică. Acum, psihologii DGASPC o vor consilia pe tânără pentru a depăşi cu bine tragica experienţă. “Ambii părinţi sunt minori. Noi am aflat despre caz când s-a născut bebeluşul şi am mers la domiciliu pentru a ne asigura că există condiţii pentru creşterea acestuia. Ei stăteau la bunicii paterni, la Baia de Fier, unde aveau condiţii bune. Acum aşteptăm şi noi raportul SML pentru a vedea ce s-a întâmplat. Mama va fi consiliată de specialiştii noştri”, a confirmat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, până în prezent nu s-a depus nicio plângere din partea părinţilor sau a rudelor acestora.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here