Mama, suspectă de TBC, la Sanatoriul Dobrița – Fiul surdomut din Bumbești-Jiu, la mila autorităților!

457

Cosmin Dănescu, în vârstă de 28 de ani, cu handicap de gradul unu, acesta fiind surdomut și cu probleme locomotorii, a rămas la mila autorităților și a cetățenilor, după ce mama sa, grav bolnavă, a fost internată, săptămâna trecută, la Sanatoriul Dobrița. În lipsa femeii suspecte de TBC, fiul a rămas pe mâna concubinului acesteia, un fost condamnat pentru crimă, care este acuzat de localnici că nu îl îngrijește pe tânăr, chiar îl ține încuiat în casă, l-ar brusca și l-ar ține nemâncat. Primarul localității, Constantin Bobaru, a anunțat, ieri, pentru Gorjeanul că are acest caz în atenție și va face la domiciliul familiei Dănescu o anchetă socială, iar dacă va fi cazul va duce tânărul într-un centru spitalizat pentru îngrijire și educare.

  • Un fost condamnat “îngrijește” tânărul cu handicap
  • Bărbatul este tatăl tânărului de 24 ani, care s-a ales cu piciorul amputat, după conflictul din barul din Bumbești-Jiu
  • Mama, cu grave afecțiuni, internată mult și bine la Dobrița

Lucia Dănescu a mai fost internată, cu o lună și jumătate în urmă, la Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu, pentru diverse afecțiuni, aceasta tușind destul de grav. Medicii i-au dat drumul, femeia fugind de mai multe ori din unitatea medicală. Ultima internare s-a făcut, săptămâna trecută, de data aceasta medicii din localitate considerând că femeia ar putea avea o boală contagioasă, gen TBC, asta deoarece ea a mai fost diagnosticată cu această afecțiune cu ani în urmă. Joi, o ambulanță o duce pe bolnavă la Sanatoriul Dobrița, iar de atunci fiul acesteia, cu handicap, rămâne în grija concubinului femeii. Este vorba despre un bărbat cunoscut în comunitate cu probleme penale, el executând o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru omor, dar și ca o persoană cu probleme legate de consumul de alcool. Concubinul este acuzat de locatarii de pe strada Merișori că nu are grijă de tânăr, acesta umblând nemâncat pe străzi, că i-ar lua indemnizația pentru handicap, că îl ține câteodată încuiat în casă și că din cauza respectivului Cosmin Dănescu umblă pe străzi cu hainele îmbibate de urină.  Autoritățile locale, sesizate de Gorjeanul, au promis că vor ancheta îndeaproape cazul, Cosmin Dănescu fiind de joi al nimănui, atât acasă, cât și pe străzile din oraș. Tânărul nu se poate îngriji singur, este nemâncat și umblă îmbrăcat neglijent, acesta fiind surdomut.

Primarul Bobaru: “Vom face tot ce trebuie pentru tânăr”!
Primarul Constantin Bobaru a declarat că va trimite la domiciliul familiei asistenții sociali ai instituției, care vor vedea la fața locului situația tânărului, știut fiind că mama acestuia nu va fi externată prea curând din spital. Acest lucru îl confirmă și directorul Spitalului Dobrița, Ion Ciochină, care a declarat, ieri, că pacienta se află sub supraveghere medicală, nefiind într-o situație prea bună. Ciochină a subliniat pentru Gorjeanul, că pacienta de la Bumbești-Jiu va mai rămâne o lungă perioadă de timp internată la Dobrița, chiar dacă momentan nu s-a confirmat că suferă de boala contagioasă. În cazul în care boala se confirmă la Lucia Dănescu, toți membrii familiei vor fi verificați, dacă au și ei maladia contagioasă.

Vecinii familiei Dănescu, alarmați
În legătură cu situația tânărului cu handicap și vecinii familiei Dănescu sunt îngrijorați. Oamenii se tem de ce este mai rău, le este teamă că locuința are gaze, iar Cosmin poate da foc, din neglijență nu, numai locuinței, ci și blocului. De altfel, în Bumbești-Jiu au mai fost situații de acest fel, cu ani în urmă, atunci explodând un bloc din cauza unei butelii, deflagrația fiind cauzată tot de la o persoană cu handicap.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here