Majorarea TVA-ului, pune în pericol vacanţele gorjenilor

144

vacanta-pozaVestea că guvernanţii au decis majorarea TVA-ului la 24%, a căzut ca un trăsnet asupra gorjenilor. Mulţi dintre aceştia s-au gândit să renunţe la anumite plăceri ale vieţii, rezumându-se la cheltuielile strict necesare. Aşa se face că unii au luat decizia de a renunţa la vacanţe, cel puţin vara aceasta.

Să supravieţuieşti cu bani puţini este o încercare, dar să-ţi organizezi şi vacanţa pe timp de criză este o adevărată artă. În condiţiile în care taxele vor creşte, iar salariile au scăzut, conform deciziei luate de cei aflaţi la conducerea ţării, este din ce în ce mai greu pentru oamenii de rând să reuşească să îşi asigure traiul zilnic. De mers în concediu, nici nu mai poate fi vorba, în unele cazuri.

Gorjenii se gândesc să renunţe la vacanţe

Cine nu îşi planificase o vacanţă până la decizia măririi TVA-ului, dar îşi propusese, totuşi, să plece undeva în această vară, acum se întreabă ce să facă? Este o mare dilemă pentru mulţi dintre gorjeni. Era oricum greu pentru unii să plece la mare sau la munte, în condiţiile actualei crize economice. Acum, acest lucru este aproape imposibil. Gorjenii care nu îşi mai permit să plece în vacanţe, vor profita totuşi de zilele însorite de vară, ieşind la iarbă verde şi la grătar, pentru că judeţul nostru dispune de foarte multe astfel de locuri, numai bune pentru petrecerea unui week-end.

Agenţiile de turism, pregătite cu oferte

Reprezentanţii agenţiilor de turism din Gorj se arată optimişti şi spun că deocamdată nu se simt efectele aplicării măsurilor de austeritate. Ce-i drept, nici populaţia nu le-a simţit încă! Rămâne de văzut ce urmează după 1 iulie. Deocamdată, vânzările merg destul de bine la agenţiile de turism, iar după ce se vor aplica tăierile de salarii la bugetari şi creşterea taxei pe valoare adăugată la produse, cei din domeniul turismului susţin că vor pregăti pachete promoţionale şi oferte de vacanţe pentru toate buzunarele şi preferinţele.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here