Maioreanu: „Aștept un răspuns de la Vrankovic”

506

Energia este aproape de a-și definitiva lotul pentru noua ediție de campionat, un inter croat fiind piesa care ar putea fi pusă în puzzle-ul lui Liviu Andrieș în aceste zile, ultimele ale vacanței echipei de handbal gorjene.

După ce Motta, Kekezovic, Alvaro Rodrigues, Sifre și Stankevicius au semnat de ceva vreme cu echipa gorjeană, Energia și-a canalizat eforturile pentru a mai acoperi două posturi pe care s-a dorit o dublare, fiind vorba aici de un inter dreapta și unul stânga. „Sunt în tratative avansate cu un inter de mână stângă, Vrankovic care a jucat la Dijon în liga franceză. El și-a reziliat amiabil contractul și mâine sper să am un răspuns. Am discutat cu impresarul lui și sper să am un răspuns clar”, a declarat președintele secției de handbal a clubului gorjean, Andrei Maioreanu. Dacă tratativele cu Jakov Vrankovic, un croat de 21 de ani și 1,98 m, vor încheiate cu succes, Maioreanu admite că ar putea fi și ultimul transfer al verii făcut de echipa sa: „Îmi doresc un jucător și pe partea stângă, dar, repet, trebuie să fiu atent la buget. Trebuie să fiu însă foarte atent la buget. Acesta nu este nici, mai mic nici mai mare ca anii trecuți”, a mai spus Maioreanu.

Fără variante interne
Toate transferurile făcute de Energia în acest sezon vin de peste hotare. Echipa gorjeană profită astfel de lipsa limitării folosirii jucătorilor străini în campionatul intern, pe de o parte, însă pe de altă parte, bugetul are de suferit pentru că străinii au un regim special de taxare la legitimare stabilit recent de Federația Română de Handbal după ce aceasta a fost preluată de Dedu. „Din plan intern nu am avut posibilitatea să iau niciun jucător care să crească valoarea lotului, de la echipele care s-au bătut în play-off. Am avut contracte semnate cu Csepreghi și Sadoveac. Jucători români nu am avut de unde să aducem. Dacă Energia își dorea să se bată la retrogradare făceam echipa cu români, în două săptămâni. Echipa a crescut și pretențiile sunt mai mari”, a mai declarat Maioreanu, care nu uită să-l înțepe încă o dată pe Sadoveac, jucător care a încălcat un contract semnat cu Energia pentru a rămâne la HCM Constanța. Pierderea unor „ținte” precum Csepreghi și Sadoveac a obligat clubul la cheltuieli suplimentare pentru legitimarea unor jucători străini pe posturile respective. Totuși, Maioreanu este sigur că banii din buget vor fi cheltuiți așa cum trebuie și se vor atinge și obiectivele de performanță: „Dacă ești atent cum folosești banii, poți să ai performanță”.

maioreanuObiectiv: Un loc pe podium!
Evoluția echipei din ultimii ani și investițiile făcute în această vară pun conducerea Energiei în poziția de a impune un obiectiv de performanță destul de clar. Președintele Andrei Maioreanu consideră că, în ritmul clasărilor anterioare și a ambițiilor declarate, orice poziție mai jos de locul trei ar fi un eșec pentru gruparea târgujiană: „Parcursul acestui proiect ne obligă la un loc mai bun decât locul 5. Obiectivul îl vom stabili împreună cu jucătorii, cu autoritățile locale și nu are cum să fie un obiectiv mai jos de podium”, a precizat șeful secției de handbal a clubului gorjean.

Cu nume nou, dar fără președinte
Clubul gorjean sub care se dezvoltă activitățile handbalistice și baschetbalistice la nivel de primă ligă în Gorj și-a schimbat de ieri denumirea. Dacă până în luna iunie clubul se numea Energia Rovinari, denumire sub care evolua echipa de baschet, în vreme ce echipa de handbal se numea Energia Pandurii Lignitul Târgu Jiu Rovinari, de ieri s-a obținut o modificare în Certificatul de Identitate Sportivă al clubului, care va purta denumirea de Energia Târgu Jiu, nume sub care vor evolua ambele echipe, atât cea de handbal, cât și cea de baschet. Schimbarea de nume nu are o prea mare importanță, poate doar la nivel de promovare a numelui orașului, asta pentru că foarte mulți dintre adversari, îndeosebi cei ai echipei de baschet, declarau înainte sau după meciuri că au venit la Rovinari, lucru supărător mai ales când era spus de jucătorii sau antrenorii români. Dacă avem un club cu un nume nou, legat acum de orașul în care cele două echipe își desfășoară activitatea sportivă, clubul, acum târgujian, nu are un președinte. După demisia lui Laurențiu Răuț, postul a rămas încă neacoperit. Șeful secției de handbal spune că a lucrat foarte bine cu fostul președinte și ar dori în continuare un președinte, cel puțin la fel de implicat și de activ: „La momentul de față nu mă interesează ce se întâmplă la nivelul clubului. Mi-am asumat responsabilitatea cu echipa de handbal. Mi-aș dori să vină un președinte la fel de bun ca și Laurențiu Răuț”, s-a rezumat la a spune, Andrei Maioreanu. Acesta a mai anunțat că vineri va avea loc reunirea echipei, o reunire ușor atipică. Aceasta va avea loc la un restaurant din Târgu Jiu și va fi mai mult un prilej de socializare între jucători, antrenori, conducători, ziariști și suporteri.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here