Mâine- data limită de depunere a cererilor pentru obţinerea banilor de la APIA Gorj

290
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj a anunţat faptul că 31 iulie este data limită de depunere a cererilor fermierilor mici şi mari din zonele montane gorjene defavorizate pentru acordarea de ajutoare financiare. În judeţul nostru, 12 localităţi defavorizate intră în acest proiect: Padeş, Tismana, Novaci, Peştişani, Runcu, Muşeteşti, Crasna, Baia de Fier, Polovragi, Bumbeşti-Jiu, Stăneşti, Schela.

5.500 de cereri vor fi îndeplinite, iar fermierilor mici şi mari li se vor acorda ajutoarele de plată pentru campania de anul trecut, perioada octombrie 2008- 30 iunie 2009. „Aceste cereri sunt ale fermierilor mici şi mari, la nivelul judeţului având înregistraţi 219 fermieri mari, care deţin peste 25 hectare de teren agricol”, ne-a declarat Constantin Negrea, director APIA Gorj. Pentru fiecare hectar agricol, fermierul va primi din partea APIA suma de 50 de euro.
În 2009, suma totală acordată din bugetul Uniunii Europene şi bugetul de stat al României pentru sprijinirea agriculturii din zonele defavorizate este de 12 milioane de euro, faţă de anul trecut când se acordau doar şapte milioane euro.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here