Mai puţini poliţişti la protest

227
SANY9981În faţa Prefecturii Gorj erau aşteptate, luni dimineaţa, aproximativ 50 de persoane, mem-brii de sindicat, însă numărul celor care au răspuns prezent la protest a fost mult mai mic. Deşi cei prezenţi se aşteaptau ca în zilele acestea tot mai mulţi colegi să le urmeze exemplul, numărul celor care au pichetat sediul Prefecturii Gorj a fost tot mai mic.

Ieri, de exemplu, în jurul orei 11:00, în faţa sediului Prefecturii nu erau decât 8 oameni ai legii. Poliţiştii au explicat numărul scăzut al membrilor care au ieşit în stradă spunând că trebuia cineva să rămână şi la posturi din cauza lipsei de personal, printre solicitările poliţiştilor gorjeni aflându-se şi angajarea altor persoane pentru a elimina deficitul de personal. „Nu dorim decât să ni se recunoască nişte drepturi legale ce ni se cuvin, aşa cum prevede legea şi Contractul Colectiv de Muncă“ a declarat Ion Buculea, reprezentant al SNPPC la nivel de Gorj. Acesta a mai adăugat că un motiv pentru numărul mic al agenţilor de poliţie din Piaţa Prefecturii era şi faptul că oamenilor legii le era şi jenă să mai iese în stradă, datorită situaţiei în care se află şi anume că statul nu repectă legile pe care însăşi are datoria să le susţină. “Este o situaţie destul de jenantă. Nu trebuie uitat faptul că Poliţia are un rol foarte important în societate, mai ales în vremuri tulburi. Situaţia grea din perioada aceasta poate împinge şi pe cel mai calm şi liniştit om către disperare, gesturi şi acţiuni violente ce contravin legii. Speranţa noastră stă în discuţiile ce vor avea loc la nivel central” afirmă Ion Buculea.
Deocamdată, există promisiunea făcută de preşedintele Băsescu, care, trecând ieri, în jurul orei 12:00 prin Piaţa Victoriei, a discutat cu câţiva dintre aproape 300 de protestari prezenţi la pichetul poliţiştilor. În urma discuţiilor, preşedintele Băsescu a invitat 10 reprezentanţi ai poliţiştilor la negocierile de duminică.
Poliţiştii protestează faţă de situaţia creată în rândul acestora prin neacordarea unor drepturi ce li se cuvin prin Contractele Colective de Muncă, acţiunea lor făcând parte din suita manifestărilor de protest declanşate la nivel naţional.
Sorin MILCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here