Mai puţine viroze şi pneumonii

180

virozeNumărul cazurilor de viroze şi pneumonii, înregistrate la nivelul judeţului Gorj, a început să scadă. Totuşi, pentru începutul primăverii avem destul de multe persoane cu afecţiuni respiratorii acute. Numărul virozelor se ridică la 896, iar cel al pneumoniilor la 501.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj precizează că scăderea numărului cazurilor de viroze şi pneumonii este un lucru normal pentru această perioadă a anului. „Primăvara îşi întră în drepturi treptat şi vom avea tot mai puţine cazuri de viroze şi pneumonii. De acum înainte ne vom confrunta cu probleme specifice acestui sezon, cum ar fi asteniile sau alergiile”, a menţionat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

280 de persoane internate cu viroze şi pneumonii

În perioada 27 februarie – 4 martie, potrivit statisticilor DSP Gorj, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat aproape nouă sute de viroze şi peste cinci sute de pneumonii. „Un număr de 896 de persoane au fost diagnosticate cu viroze, 113 dintre acestea necesitând internare. De asemenea, cu pneumonii au fost diagnosticate 501 persoane, 167 dintre ele fiind internate”, precizează Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Astfel, în perioada menţionată, în spitalele din judeţul nostru au fost internate nu mai puţin de 280 de persoane diagnosticate cu viroze şi pneumonii. Chiar dacă numărul afecţiunilor respiratorii acute este în scădere, este important ca cetăţenii să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here