Lucrările pentru târgul săptămânal din Motru, în întârziere! Constructorul a lăsat motrenii fără Ziua Minerului

338

Firma, care a câștigat lucrările de realizare a Târgului Săptămânal Motru, din zona Ploștina, a întârziat realizarea investiției care trebuia finalizată săptămâna trecută. Viceprimarul localității, Cosmin Morega, l-a convocat pe administratorul firmei de construcții la sediul primăriei pentru a-i cere explicații legat de întârzierea realizării lucrării, societatea săpând din 25 iunie până în prezent doar un șanț de 60 de metri. După ce a motivat că a întârziat lucrarea din cauza vremii nefavorabile, acesta a cerut o prelungire cu 15 zile a termenului de finalizare a lucrării, lucru imposibil deoarece contractul a expirat. Din cauza constructorului, Ziua Minerului la Motru nu se va mai realiza.

Firma AMIS&MOB SERV SRL din Târgu-Jiu, aceeași care a câștigat lucrările de plombare a municipiului Motru din această vară, s-a dovedit incapabilă de a finaliza lucrările de realizare a târgului săptămânal al orașului. Societatea trebuia să realizeze într-o lună și jumătate proiectul tehnic al târgului, aducerea utilităților, apă-curent-canal în punctul Zăvoi Ploștina, realizarea unei hale metalice, betonarea acesteia, căile de acces, cât și grupurile sanitare vidanjabile. Din păcate, în toată perioada respectivă, din 25 iunie firma primind ordinul de începere a lucrărilor, societatea nu a prestat mai nimic. Deși administratorul a dat vina pe vremea nefavorabilă, scuza nu este palpabilă, societatea putând realiza măcar proiectul tehnic. În atare situație, societatea va plăti administrației locale penalități de întârziere, conform contractului, până la finalizarea lucrării.

Firma plătește penalități de întârziere
Viceprimarul Cosmin Morega se declară total nemulțumit de activitatea firmei în Motru, solicitând administratorului să grăbească terminarea lucrărilor, mai ales că din toate calculele prezentate CL Motru, la inițierea proiectului, se spunea că acest târg ar putea aduce un venit municipalității de 120.000 de lei lunar. Acești bani, pierduți în prezent, puteau sprijini bugetul local destul de sărăcăcios, pentru realizarea altor investiții. Mai mult, această firmă a încurcat programul Zilei Minerului, care, conform propunerii aprobate în CL Motru, ar fi trebuit să aibă loc în a treia duminică din luna august, în zona zăvoiului Ploștina. Ca atare, reprezentanții Casei de Cultură Motru au motivat printr-un referat scris că nu pot să realizeze acest eveniment la data stabilită, ținând cont că s-a făcut doar acel șanț în zona Ploștina, dar și că perioada de organizare a evenimentului este foarte scurtă. Mai exact, trebuia făcut pe 19 aprilie, iar dispoziția emisă de primar este dată pe data de 13 august.

A vrut un privat
Ziua minerului la Motru nu se va mai realiza în această perioadă cu toate că o firmă privată din localitate, în colaborare cu un organizator de evenimente din Capitală, ar fi dorit să realizeze acest eveniment pe o locație privată. Acest lucru nu s-a mai realizat deoarece organizatorul a ales să facă Zilele Orșovei în defavoarea Zilei Minerului de la Motru, acesta fiind același administrator, care a mai încurcat primăria din Gorj și anul trecut, pe numele acestuia deschizându-se un dosar penal la acel moment. Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, se află în concediu de odihnă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here