Locuri de muncă vacante în Austria

441

Un număr de 21 de locuri de muncă în Austria sunt puse la dispoziţia şomerilor din Gorj, prin intermediul serviciului de ocupare EURES potrivit directorului Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, Romeo Chiriac.

Printre locurile de muncă vacante în Austria se numără calificări precum faianţar, montator acoperiş ţiglă, ajutor în lucrări metalice, dulgher, electrician, instalator, macaragiu, mochetar parchetar, montator prefabricate, operator CNC, organizator şantier, sudor, tâmplar, tencuitor, zidar, zugrav, finisor, lucrător în construcţii, pietrar, ajutor în construcţii şi sticlar. “Solicitanţii trebuie să cunoască limba germană şi să deţină calificare în domeniile solicitate. Se oferă contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată şi salarii începând de la 2.100 euro lună, 25 de zile de concediu pe an, cazare contra cost 250-350 de euro pe lună, echipament de lucru şi plata asigurărilor”, a menţionat Romeo Chiriac.
Numărul total de şomeri la 31 ianuarie 2014 este, în judeţul Gorj, de 12.529 de persoane. Dintre aceştia, 5.817 sunt indemnizaţi, iar 6.712 sunt neindemnizaţi, rata şomajului fiind, la început de an, de 8,66 %, faţă de luna decembrie a anului trecut, când se înregistrau 12.024 şomeri, cu o rată de 8,21%.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here