Liviu Andrieş îşi ţine elevii în priză înaintea meciului cu Steaua: “Euforia a trecut, (…) trebuie să revenim cu picioarele pe pământ!”

323

Energia îşi consumă încă doza de bucurie adusă de calificarea în semifinalele cupei, o performanţă importantă pentru grojeni mai ales în comparaţie cu ceea ce a reuşit trupa lui Andrieş în campionat în acest sezon.

Învingătoare surprinzător în dubla cu CSM Bucureşti, Energia Târgu Jiu se gândeşte şi la ceea ce va urma în Cupa României, dar nu trebuie să neglijeze nici campionatul, acolo unde elevii lui Andrieş au de dat un examen extrem de important în capitală, în meciul cu Steaua. “E clar că a trecut euforia calificării în Final Four-ul Cupei, imediat după joc ne-am bucurat, a fost o calificare pe care ne-am dorit-o, o calificare muncită în cele două manşe, ţin să felicit băieţii pentru ceea ce au realizat în această competiţie, dar acest lucru s-a încheiat, trebuie să revenim cu picioarele pe pământ, pentru că ne aşteaptă un următor joc destul de important pentru configuraţia finală a clasamentului, pentru a acumula puncte pentru a urca de pe poziţia pe care suntem la ora actuală şi pentru a acumula puncte în play-out-ul competiţiei. Este normal să avem o euforie după această calificare, dar trebuie să revenim cu picioarele pe pământ şi să ne pregătim pentru acest joc foarte important”, a comentat Liviu Andrieş actuala stare de spirit care guvernează vestiarul echipei sale.

Să fie surprize până la final!
Deşi are momente în care recunoaşte că o întâlnire cu HCM Constanţa, cel puţin la prima vedere, pare a fi cea mai favorabilă tragere la sorţi pentru semifinale, antrenorul Liviu Andrieş spune că în acest moment al competiţiei contează mai puţin numele adversarului, toate competitoarele fiind cu gândul la trofeu şi având valoarea necesară pentru a râvni la el: “Nu mai contează deja adversarul pe care îl vrem în semifinala Final Four, ne vom «alege» adversarii la momentul respectiv, când se va juca această competiţie prin luna aprilie, până atunci mai avem foarte multe meciuri în campionat şi trebuie să ne canalizăm toate eforturile pentru această competiţie. Probabil că dacă spun un adversar îl consider mai abordabil şi atunci poate supăr celelalte echipe. Nu contează, vom vedea atunci, e competiţia surprizelor, indiferent de adversarul pe care îl vom avea, ne vom juca şansa până la capăt şi sunt convins că băieţii vor da totul la acest joc. Dar până atunci mai avem mult”, a mai declarat antrenorul Energiei, care vrea ca echipa sa să fie supriza competiţiei până la finalul acesteia.

Constanţa încă sperie
Pe lângă Minaur şi HC Odorhei, echipe care luptă şi pentru titlul de campioană, HCM Constanţa pare adversarul pe care Energia îl poate elimina mai uşor în drumul spre finală, însă nici antrenorii şi nici jucătorii nu se aventurează să spună că-şi doresc să joace contra campionilor în semifinale.
Dorin Dragnea crede că HCM Constanţa rămâne o forţă în handbalul nostru chiar dacă a pierdut jucători importanţi pe bandă rulantă. În plus, jucătorul Energiei vorbeşte şi despre un ascendent moral pe care campionii îl au privind întâlnirile din cupă cu echipa gorjeană: “Sincer, nu am nicio preferinţă pentru semifinalele cupei, pentru că sunt trei echipe foarte puternice şi se poate întâmpla orice. Din punctul meu de vedere, Constanţa practică un joc foarte bun în ultimele două meciuri, în ultimii doi ani am picat numai cu Constanţa în cupă, ştiţi foarte bine care au fost rezultatele”, a mai declarat Dorin Dragnea.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here