Lista chiriaşilor bogătaşi! – Locuinţele ANL din Motru, tot pe pile şi relaţii

154

Bloc ANL motruO şedinţă furtunoasă de Consiliu Local se anunţă pentru astăzi la Motru. Întruniţi la orele 16.00, în incinta primăriei municipiului, consilierii trebuie să îşi dea votul pe o listă pe baza căreia se vor distribui locuinţele ANL din ultimul bloc recent finalizat în oraş.

Pe listă apar însă numeroase persoane care nu ar aveau ce căuta acolo, apar afaceriştii potenţi ai oraşului şi, evident, rubedeniile unora dintre cei care conduc destinele municipiului. Consilierii municipali PDL nu vor vota lista, în timp ce consilierii PSD, PNL şi PRM intenţionează, spun păgubiţii, să aprobe lista ilegalilor care vor deveni proprietari de locuinţe sociale, deşi nu au acest drept.

Un scandal de proporţii bate la porţile Primăriei Motru asta după ce o comisie care nu este formată din consilieri a întocmit o listă de viitori chiriaşi ai celor 49 de locuinţe ANL. Pe listă figurează însă chiar fiica unuia dintre membri acestei comisii, respectivul fiind chiar angajat al Primăriei Motru, dar şi alţi afacerişti care au numeroşi bani în conturi. Este cazul lui Alin Brăiloiu, finul primarului, cunoscut pentru afacerile sale în domeniul farmaceutic dar şi cel al afaceristului Pădure, cunoscut, la rândul său, pentru afacerile cu fier vechi desfăşurate în zonă.

Primarul şi-a retras fiul de pe listă

Degeaba primarul oraşului, Dorin Hanu, şi-a retras fiul de pe listă pentru a evita un scandal, şi la fel o parte consilierilor care aveau copii ce puteau beneficia de o locuinţă ANL, că scandalul mocneşte. De altfel, o parte a consilierilor au de gând să protesteze zgomotos în cadrul şedinţei de astăzi, pedeliştii stabilind deja să nu voteze lista. Cei de la PDL sunt 6 consilieri, în timp ce restul ,,USL-ului” are însă 13 consilieri, printre aceştia fiind şi doi de la PRM care ar putea spune însă ,,pas” aprobării listei. Asta însă dacă s-au consultat, în prealabil, cu şefii lor de la Târgu-Jiu. Cu siguranţă însă nu au făcut asta, mai ales că unul dintre consilierii PRM are fiica pe lista beneficiarilor de locuinţă ANL.

21 pe lista priorităţilor

Ultimul bloc ANL a fost finalizat la Motru în urmă cu doi ani de zile. Şi atunci s-au distribuit locuinţele rămânând însă pe o aşa-zisă listă de priorităţi 31 de persoane. Angajaţii primăriei au stabilit însă că doar 21 sunt în continuare eligibili, restul depăşind vârsta de 35 de ani. Cei scoşi de pe listă s-au declarat nemulţumiţi, anunţând că au de gând să se adreseze organelor de anchetă pentru a stopa ilegalităţile ce ar urma să se facă.

Militaru: ,,Cerem o şedinţă extraordinară pentru studierea dosarelor”

Preşedintele PDL Motru, Constantin Severus Militaru, a întrunit ieri consilierii la o şedinţă pentru a discuta proiectele ce ar urma să fie aprobate în şedinţa de Consiliu Local de astăzi. S-a discutat aprins anexa la hotărârea de consiliu, care privea de fapt lista beneficiarilor de locuinţe ANL. ,,Dacă lista ce va fi astăzi supusă aprobării este cea prezentată în anexă, avem anumite reţineri în legătură cu votarea ei. De altfel, le-am cerut consilierilor PDL să propună pentru studierea dosarelor o şedinţă extraordinară. Vrem să fie doar acest punct pe ordinea de zi, nu 12 câte sunt mâine(n.r. astăzi), vrem să vedem lista deoarece sunt acolo nişte lucruri ..delicate. Dacă lucrurile rămân aşa, adică nu se aprobă cererea consilierilor PDL, ai noştri vor vota împotrivă”, a declarat preşedintele Militaru.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here