Liga 1 nu vrea să se vândă pe bani mai puțini

263

Cluburile din Liga 1 au respins, luni, propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1, de a diminua valoarea contractului.
Doar două cluburi au votat pro solicitării consorțiului media, ASA Târgu Mureș și CFR Cluj, iar restul au votat împotrivă.

„Adunarea generală a LPF a respins solicitarea ISB de diminuare a contractului pentru drepturile TV. Conducătorii de cluburi l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să facă toate demersurile pentru ca acest contract să se deruleze conform prevederilor sale”, a declarat președintele clubului Pandurii, Narcis Răducan, pentru Mediafax.
300.000 € e suma aproximativă cu care ar creşte bonusul din drepturile TV pentru fiecare echipă, faţă de sezonul trecut, dacă s-ar respecta actualul contract.
Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea dreturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor.
Surse din cadrul LPF au declarat, pentru MEDIAFAX, că ISB a propus reducerea cu aproximativ şase milioane euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I.
Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.
ISB trebuie să achite 17 milioane euro Ligii, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016 până pe 15 iunie.
„În Adunarea Generală cluburile au hotărât să mă împuternicească să discut cu ISB-ul pentru a duce la bun sfârşit contractul semnat anul trecut, în aceleaşi condiţii. Pe 19 iunie o să avem o nouă AG, în care cluburile vor hotărî dacă reziliem contractul sau acceptăm o altă variantă. Acest contract are garanţii. Pe 15 iunie, trebuie să ne dea garanţia. Pe 15 trebuie să intre 17 milioane de euro. Dacă nu intră aceşti bani, pe 19 iunie avem Adunare Generală şi vom lua o hotărâre”, a spus șeful LPF, Gino Iorgulescu, într-o conferinţă de presă.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here