Liderul Creţan, invitat la Conferinţa Europeană a Acordului Internaţional al Muncitorilor şi Popoarelor de la Paris

402

Organizaţia care a susţinut liderii minerilor pe perioada detenţiei, cu susţinere financiară şi cu campanie pentru eliberarea celor patru întemniţaţi pentru Mineriada din 1999, i-a transmis lui Constantin Creţan, liderul FNM, o invitaţie la Conferinţa Europeană a Acordului Internaţional al Muncitorilor şi Popoarelor, care va avea loc la Paris în perioada 28 februarie-5 martie. Din România vor ajunge în Franţa doar cinci persoane, Creţan, şef de delegaţie, liderul studenţilor din România, liderul Asociaţiei pentru Emanciparea Muncitorilor din România, liderul de la Sanitas Dolj şi un lider de la Liga Muncitorilor din România. Este invitat şi Miron Cosma, dar acesta nu a confirmat până la acest moment prezenţa sa la conferinţa care are ca obiect de discuţie, principal, muncitorii împotriva Troicii.

Consturile de cazare şi masă sunt suportate de organizatori, invitaţii suportând doar costul transportului la Paris. În urmă cu un an această conferinţă a avut loc în Spania, conducător de delegaţie fiind tot Constantin Creţan. “Am fost prezent la conferinţele mondiale şi europene organizate de Acordul Internaţional al Muncitorilor şi Popoarelor, care militează pentru apărarea organizaţiilor sindicale independente şi a liderilor de sindicat”, a explicat Creţan, care face parte din Comitetul European Lărgit al Acordului Internaţional al Muncitorilor şi Popoarelor.
Din această organizaţie ar mai fi încercat să facă parte, deşi au participat la lucrări în anii trecuţi, atât Marin Condescu, cât şi Ion Ruşeţ, Viorel Temelescu. “Aceştia au fost excluşi pentru apropierea lor de administraţie şi politic, deşi au participat în perioada anilor 1993-2001 la aceste conferinţe”, a explicat Creţan.
Condescu a participat la Barcelona în 1993 la această conferinţă, iar Ruşeţ şi Temelescu în 1997, 2001.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here