Lider, în comă sindicală! – O salvare dezafectată, plimbată de la ELCFU la Cariera Lupoaia pentru a transporta voturi

286

O ambulanță veche, care aparținea Carierei Lupoaia, pe timpul fostului SNLO, a ajuns să fie folosită drept masă de manevră de către un lider de sindicat, care se teme că nu va aduna voturile necesare rămânerii sale în funcție, încă o jumătate de deceniu. În jocul la cacealma a liderului Nicolae Bădița au intrat, în mod deloc surprinzător, și o serie de șefi din minerit și chiar directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, care a aprobat transferarea ambulanței inutilizabile de la ELCFU la Lupoaia, admițând astfel exercițiul de imagine necesar liderului din FNME. De altfel, Sindicatul Liber Cariera Lupoaia are alegeri interne chiar marți, 12 decembrie, iar Bădița are concurență serioasă, fapt care îl împinge chiar și la acest gen de acțiuni rușinoase.

Pe metoda îngrași porcul în Ajunul Crăciunului, la Lupoaia, carieră a CEO intrată în febra alegerilor sindicale, se adună voturile și cu ambulanța chiar și cu o lună inainte de scrutin. Ce mai contează că, cu această mașină nu se poate transfera nici măcar un sac de cartofi, deoarece salvarea are doar rolul de a prosti electoratul sindical, electorat care trebuie să priceapă astfel că liderul Bădița este preocupat de siguranța lor la locul de muncă. O declară, fără menajamente, liderul celuilalt sindicat din carieră, Nicu Bunoaica, care le atrage serios atenția colegilor din unitate că se lasă prostiți de Bădița, lider care nu a făcut nimic în favoarea salariaților unității și care își vrea astfel conservate doar privilegiile personale pe care i le conferă funcția pierdută deja de luna trecută. Trebuie menționat că Bădița, jurist școlit la Herculane, îngroașă rândurile TESA a companiei de stat, pentru simplul motiv că are un sindicat în spate.

Ajutoare sociale mari și pachete pe datorie, din mâna lui Bădița!
De altfel, tot pentru voturi, Bădița, căruia îi tremură șezutul la gândul că după 12 decembrie va rămâne fără privilegiile sindicale, angajații unității votându-și un alt președinte în fruntea Sindicatului Liber Cariera Lupoaia, a folosit și alte metode de a câștiga câteva voturi în ajunul Crăciunului. Pe lângă faptul că a îngroșat valoarea ajutoarelor sociale oferite de sindicat, în schimbul acelorași voturi pe care le așteaptă la alegerile de săptămâna aceasta, Bădița a oferit pachete de Crăciun doldora cu bunătăți membrilor de sindicat. Produsele din cadouri nici măcar nu ar fi fost achitate integral, sindicalistul-șef îndatorând sindicatul și pentru anul care vine. Produsele au fost cumpărate, pe datorie, spun și membri din conducerea sindicatului care nu s-au mirat că anul acesta ,,moș” Bădița a fost darnic din banii lor.
Grav este că respectivul este acuzat chiar de proprii săi colegi că a încercat să facă încă o dată pe așa-zisul bun samaritean aducând ambulanța veche a carierei înapoi de la ELCFU, locul în care aceasta a fost depozitată cu ani în urmă. Bădița nu a mai ținut cont că mașina rablagita nu era avizată să care pacienți, că nu are șofer și că are piese lipsă care o fac imposibil de urnit, darămite să asigure o urgență majoră.

Ambulanță profesionistă, în garajul EMC Motru
De altfel nu este un secret că urgențele în carieră s-au asigurat și se asigură și în prezent cu o ambulanță a Medservmin care, de la EMC Motru, deservește atât cariera Lupoaia, cât și cea de la Roșiuța. Ambulanța respectivă a fost adusă de la Berbești în 2014, în timpul administrației ,,Ciurel” de către Sindicatul Solidaritatea 2013 al Carierei Lupoaia. Transferul respectiv a beneficiat de avizul ITM.
Bădița, chiar și în aceste condiții, a cerut însă transferarea rablei de la ELCFU, hârtia fiind semnată chiar și de Sorin Boza care habar nu are, probabil, în ce stare e mașina. Lui Boza pare că nici nu i-a păsat dacă a semnat ,,ca primarul” transferul respectiv, deoarece s-a mulțumit, cu siguranță,, să dea o mână de ajutor sindicatului vasal condus de liderul respectiv pe care tot directorul general al CEO l-a și făcut inspector social.

Rabla a dispărut!
Culmea este că după ce, timp de aproape o lună, a stat în fața sindicatului, rabla cu semnul salvării a dispărut brusc. O spune chiar liderul sindical Nicu Bunoaica, care susține s-a interesat, personal, la cabinetul medical dacă ambulanța respectivă deservește cu adevărat angajații carierei. ,,De la cabinetul medical al unității miniere mi s-a spus clar că salvarea adusă cu tam-tam de Bădița nu servește angajații unității, salvarea necesară în caz de urgențe fiind cea de la sediul EMC Motru, aparținând Medserv.
Mă întreb, odată cu dispariția rablei din fața sediului sindicatului lui Bădița, de ce a mai fost atunci necesară plimbarea mașinii de la ELCFU Motru la Cariera Lupoaia și ascunderea ei în garaj? Faptul că pe 12 sunt alegeri la sindicatul lui Bădița îmi oferă un răspuns, mașina fiind folosită să atragă, în opinia mea, voturi pentru liderul decăzut, care se teme că pe 12 își pierde locul călduț și privilegiile sindicale, angajații având de unde alege un alt președinte la sindicatul aparținând FNME. Mi s-a părut chiar amuzant, că Pârvulescu l-a declarat pe Bădița liderul anului 2017, personajul nesemnând introducerea sporurilor în salariul de bază chiar dacă era în comisia respectivă iar FNME a semnat pentru aceste sporuri. FNME încearcă astfel să-l resusciteze pe pacientul Bădița aflat în comă sindicală”, a spus Bunoaica.
Ambulanța de imagine a dispărut așa cum a apărut în unitate, nefiind folosită de vreun angajat în perioada cât a staționat în unitate. Acum se află bine dosită în garajul carierei.

Marți, trei ceasuri rele pentru Bădița!
Reamintim că, Sindicatul de la Lupoaia, condus de 5 ani de către Bădița, va avea, marți, alegeri interne pentru stabilirea noii conduceri, începând din noiembrie organizația nemaiavând președinte mandatat. De altfel, lui Bădița i s-a forțat mâna pentru a organiza alegeri pe care le amânase pentru luna ianuarie, după o ceartă în sala de apel cu un coleg din sindicat, care va fi candida și acesta pe 12 decembrie. Este vorba despre Gabi Vilă, CFL-ist în unitate, cotat cu șanse mari să-i ia locul lui Bădița la cârma sindicatului minier.
Abia în atare condiții, Bădița a pus afiș la carieră anunțând astfel că alegerile interne se vor organiza marți. Deși nu mai conduce sindicatul, Bădița a avut grijă să-și încropească propria comisie de numărare a voturilor, în care și-a pus, evident, oamenii săi de încredere.

Scrutin la cantină!
După ce a stabilit comisia, Bădița a ales să schimbe și locul de desfășurare a alegerilor. Marți, alegerile interne au loc astfel la intrare în cantina unității, lucru nefiresc, deoarece până acum scrutinul se organiza în sala de apel.
Sindicatul are 600 de membri cu drept de vot. Candidați pentru funcția de președinte vor fi trei, unul având rolul doar de a încurca lucrurile.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here