Liceul Tehnologic Baia de Fier participă la „Picături de lumină”

353

Liceul Tehnologic Baia de Fier s-a înscris la concursul judeţean „Picături de lumină”. Această unitate de învăţământ tinde spre o şcoală europeană prin deschiderea largă pe care o are, prin condiţiile pe care le pune la dispoziţia elevilor dar şi prin faptul că satisface într-o măsură foarte mare cerinţele educative ale acestora.

Una dintre unităţile şcolare participante la concursul judeţean „Picături de Lumină” ediţia 2014 este Liceul Tehnologic Baia de Fier. Acesta este un concurs de responsabilitate socială, dedicat şcolilor care doresc să se implice în programe de educaţie privind drepturile copiilor. Şcoala Gimnazială Novaci s-a înscris în competiţie, elevii săi luptând pentru premiile puse în joc. Concursul, dincolo de premiile puse în joc de Card Blue, oferă posibilitatea implicării şcolii în procesul de cunoaştere şi soluţionare a problemelor privind promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, alături de partenerii instituţionali locali.
La începutul secolului al XX-lea se aflau în comuna Baia de Fier doi învăţători, procesul de învăţământ urmând să se îmbunătăţească între cele două războaie mondiale pentru că învăţătorii încadraţi erau absolvenţi de şcoală normală, iar cursurile au început să se desfăşoare centralizat la şcoala elementară din centrul comunei, şcoală dată complet  în funcţiune în anul 1925. După al doilea război mondial s-au construit noi săli de clase ca urmare a creşterii numărului de copii de vârstă şcolară. În anul 1982 a fost înfiinţat Liceul Industrial Baia de Fier. Începând din anul şcolar 1989-1990 unitatea şcolară capătă denumirea de Grup Şcolar Industrial. Ulterior au luat fiinţă clasele de învăţământ profesional, iar mai târziu Şcoala de Arte şi Meserii. Începând din anul şcolar 2007-2008 s-a înfiinţat Şcoala de Maiştrii cu specializarea maistru exploatări şi transporturi forestiere. „Astăzi, Liceul Tehnologic Baia de Fier tinde spre o şcoală europeană prin deschiderea largă pe care o are, prin condiţiile pe care le pune la dispoziţia elevilor dar şi prin faptul că satisface într-o măsură foarte mare cerinţele educative ale acestora. Şcoala noastră se bucură astăzi de trei localuri moderne, o sală de sport, un centru de documentare, care pun la dispoziţia elevilor cele mai bune condiţii pentru a învăţa, precum şi o gamă variată de mijloace şi materiale didactice care vin în sprijinul elevilor noştri în procesul instructiv-educativ”, precizează reprezentanţii Liceului Tehnologic Baia de Fier.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here