Liceul din Stoina se laudă cu un singur promovat la Bac

337

Un singur absolvent al clasei a XII-a a Liceului Tehnologic Stoina, din județul Gorj, a reușit să promoveze în această primă sesiune examenul de bacalaureat. Elevul a obținut 6,3 la examenul maturității, alți 17 colegi picând testarea cu brio.

Directorul unității de învățământ din Stoina, Ionela Ivancu, a transmis doar, sec, marți, felicitări celui ce a promovat bacalaureatul, refuzând să comenteze și despre promovabilitatea slabă a elevilor săi. De altfel, prima sesiune a bacalaureatului de anul trecut a fost promovată, și în 2015, doar de către patru candidați. “Dacă a promovat doar unul acum, aceluia îi transmit felicitări! Restul nu comentez, sunt în comisia de bacalaureat de la un liceu din Târgu-Jiu”, a declarat, grăbită, directoarea unității de învățământ din Stoina.
Rezultatul unității de învățământ la examenul maturității nu este însă trecut prea ușor cu vederea și de către viceprimarul comunei Stoina, Cristi Ionescu, care susține acum că ar trebui ca, alături de primarul comunei, să discute serios problema promovabilității înregistrată la bacalaureat cu dascălii liceului din localitate. “Ar trebui să discutăm promovabilitatea slabă a absolvenților cu profesorii liceului. Știm că nu sunt ei de vină pentru rezultatele slabe, deoarece elevii noștri vin din comunele dimprejur, și sunt extrem de slabi la învățătură. Ei provin din comunele Stejari, Crușeț și Căpreni și au solicitat aici un loc la liceu după ce au fost refuzați în prealabil de liceele din orașe precum Târgu-Cărbunești ori Melinești. Au studiat aici meseria de tehnician instalații electrice, dar sunt convins că mulți vor rămâne acum fără diploma de bacalaureat. Este regretabil că doar unul din 22 a trecut bacul, ne pare rău”, a declarat, viceprimarul de Stoina, Cristi Ionescu.

La prima sesiune a bacalaureatului de la liceul din Stoina s-au înscris la examen 22 de absolvenți, patru absentând. Unul singur a promovat însă examenul cu 6,3, în timp ce alți doi au reușit să obțină o medie de peste 5. Probele de examen s-au susținut în centrul organizat în incinta Liceului Tehnologic Nr.2 din Târgu-Jiu. Promovabilitatea la bac, în Gorj, a fost de 57,42% mai mare cu aproape patru procente decât cea de anul trecut.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here