Liberalul Taşcău s-a autosuspendat

295

IMG_6878 bunDorin Taşcău, vicepreşedintele PNL Gorj, s-a autosuspendat din funcţia politică. Acesta a cerut în scris, în urmă cu două săptămâni, să renunţe la funcţia de vicepreşedinte în PNL Gorj conducerii organizaţiei motivând că, de la sfârşitul acestei luni, va deveni incompatibil cu funcţia de manager deţinută la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.

Cererea lui Dorin Taşcău a fost aprobată, preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu declarând ieri că cererea lui Taşcău este singura de acest fel înregistrată la sediul partidului. Conform noii legi a învăţământului, intrată în vigoare luna aceasta, directorii de şcoli trebuie să aleagă între funcţiile de manageri şi cele politice.

În Gorj se înregistrează trei astfel de cazuri, Taşcău care a ales deja funcţia de manager, Guţu Tiberiu directorul Şcolii din Baia de Fier, preşedinte al organizaţiei PDL din localitate, care a ales tot funcţia de manager şi directorul liceului din Roşia de Amaradia, Nicolae Diaconu tot şef al PDL în comună, care nu a dat încă un răspuns în acest sens.

Işfan zice pas

Ion Işfan, fostul inspector şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a susţinut ieri că nici un director de şcoală nu trebuie să facă o astfel de alegere deoarece legea are destule lacune la acest capitol. Conform art.12 din Ordinul Nr. 3753 din 9 februarie 2011, privind aprobarea unor măsuri tranzitorii în sistemul naţional de învăţământ emis de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, directorii şi directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ, în cazul în care ocupă funcţii de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional, trebuie să opteze: ori funcţia de conducere din unitatea de învăţământ ori funcţia politică. Termenul este 15 zile de la intrarea în vigoare a Legii Învăţământului, nr1/2011. Deci, până în 25 februarie, toţi directorii vizaţi de această măsură trebuie să aleagă.

A. Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here