Liberalii ţintesc electoratul medical – Fostul ministru Nicolăescu în campanie la Târgu-Jiu

388

eugen nicolaescuEx-ministrul Sănătăţii în guvernarea liberală, Eugen Nicolăescu, a fost prezent sâmbătă la Târgu-Jiu unde a onorat o întâlnire solicitată de medicii de familie din judeţul Gorj.

Liberalul a acceptat să discute cu medicii gorjeni despre problemele cu care aceştia se confruntă şi le-a prezentat un proiect de lege la care lucrează. După întrevederea cu medicii, Eugen Nicolăescu şi liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega au avut şi o întâlnire cu reprezentanţii mass-media locale, organizată la sediul PNL din Târgu-Jiu. „Am avut la întâlnire în jur de 113 medici de familie din peste 200. Regret că nu au venit toţi pentru că solicitarea a venit din partea lor de a avea o întâlnire cu fostul ministru al Sănătăţii, Nicolăescu. Dânsul a expus unele din proiectele de legi şi problemele actuale în domeniul sănătăţii”, a expus la începutul conferinţei de presă, Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj.

Legea prevenţiei în sănătate
Eugen Nicolăescu şi-a prezentat ziariştilor scopul vizitei sale la Târgu-Jiu şi subiectele pe care le-a discutat cu medicii gorjeni. „Scopul venirii mele la Târgu-Jiu a fost să mă întâlnesc cu medici de familie dar şi cu cei de alte specialităţi medicale, pentru că lucrez la un proiect de lege şi cred că, pentru prima dată se întâmplă să elaborăm un proiect de lege de jos în sus şi nu invers. Adică, să facem o lege a prevenţiei în sănătate dar după ce discutăm cu medicii, cei care sunt puşi să aplice o astfel de lege. Sigur, am discutat tot ce înseamnă prevenţia ca urmare a desfăşurării programului de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. Am constatat că sunt foarte multe date, foarte multe informaţii adunate în calculatoarele medicilor dar din păcate nimeni nu le foloseşte. Guvernul instalat de la 1 ianuarie 2009 nu a ştiut să utilizeze în realizare politicilor de sănătate toate aceste informaţii şi cred că este un păcat şi, în acelaşi timp, o iresponsabilitate.
Adică să poţi să faci politica pe informaţii corecte şi să nu faci acest lucru mi se pare o iresponsabilitate”, a declarat liberalul. „Am convenit să continuăm discuţiile şi dezbaterile pe acest proiect de lege. Am convenit, de asemenea, că vom face o lege bună, o lege fără posibilitatea de a se da alte norme în aplicare şi pur şi simplu normele de aplicare vor fi cuprinse în textul acestei legi. Am făcut conexiunea cu tot ceea ce înseamnă prevenţie în lume. Motto-ul acestui proiect de lege este: <<mergi la medic ca să fi sănătos>> adică să nu ajungi la medic când nu se mai poate face nimic”, a menţionat, în continuare Nicolaescu. În ce priveşte felul în care actualul ministru al Sănătăţii, Adriean Videanu gestionează gripa porcină, Nicolăescu este de părere că atât activitatea acestuia cât şi a fostului ministru Bazac a fost dezastruoasă la capitolul prevenţie pentru gripa nouă.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here