Liberalii nu au nimerit Consiliul Local Motru, pesediștii da

417

Reprezentanții a patru partide politice, care au mandate în Consiliul Local, au semnat, ieri, la Motru, un protocol de colaborare, în vederea formării unei majorități în acest organism, dar și pentru susținerea candidatului PSD, Cosmin Morega, pentru funcția de viceprimar al municipiului. Acest protocol, semnat de reprezentanții formațiunilor politice municipale, mai are drept scop și “susținerea proiectelor comune în administrația publică locală a municipiului Motru”, proiecte care vizează creșterea calității vieții locuitorilor și dezvoltarea, din punct de vedere economică, a municipiului. Documentul dă o lovitură serioasă Grupului PNL din CL, care este siluit astfel la Opoziție, chiar dacă a reușit să câștige funcția de primar a localității.

Gigel Jianu, primarul ales al municipiului Motru, va avea doar o funcție onorifică la vârful primăriei orașului, asta pentru că, majoritatea în CL a fost deja adjudecată de către PSD. Mai exact, prin protocolul semnat joi, Dorin Hanu a reușit să parafeze un document prin care noua majoritate va fi formată din PSD, ALDE, PSRo și UNPR. Posibil și candidatul independent să acheseze la acest protocol, bătut în cuie în municipiu.
Pe lângă majoritatea în CL și susținerea lui Cosmin Morega pentru funcția de viceprimar al orașului, documentul cuprinde și susținerea, de asemenea, a proiectelor benefice atât pentru cetățeni, cât și pentru municipiul Motru. Reprezentanții partidelor politice s-au angajat, și că vor colabora strâns în CL Motru pentru îndeplinirea obiectivelor municipalității.
Protocolul dă astfel lovitura decisivă liberalilor lui Severus Militaru și primarului ales Gigel Jianu, aceștia sperând că vor realiza ei această majoritate, prin atragerea, eșuată, a PSRo-ului de partea PNL.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here