Liberalii dau jos afişele cu Băsescu

459

banerSolicitarea liberalilor gorjeni la Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Gorj în legătură cu îndepărtarea afişelor pro-referendum postate de PD-L în spaţiile publice de afişaj electoral de pe raza judeţului nostru a fost aprobată 

ieri după orele 15.00 de membrii biroului. Pedeliştii sunt obligaţi astfel să îndepărteze rapid aceste afişe, fapt ce va fi pus în practică de portocalii. Ionel Manţog, şeful de campanie al PD-L Gorj anunţat deja ieri după orele amiezii că va respecta decizia BEJ Gorj, indiferent cum va fi ea.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega crede, în continuare, că prezenţa afişelor pro-referendum postate de PD-L în spaţiile publice de afişaj electoral de pe raza judeţului nostru ar trebui să dispară. Liberalii au făcut o sesizare, în acest sens, la BEJ Gorj, în cursul zilei de marţi. Dan Ilie Morega a anunţat, de altfel, încă de acum 2 zile că va proceda la fel ca şi colegii săi de la Iaşi şi va cere îndepărtarea afişelor pro-referendum de pe spaţiile de afişaj electoral din judeţul Gorj. Morega şi-a respectat promisiune iar prin intermediul colegilor de partid a depus sesizarea la BEJ Gorj, care abia ieri după orele 14.30 a fost pusă în discuţia membrilor biroului. ,,Mi se par lucrurile incorecte. Băsescu comasează alegerile prezidenţiale cu referendumul şi mai mult vine şi cu un afişaj comun. (..) Este inadmisibil ce se întâmplă”, a declarat Morega.
Manţog respectă decizia BEJ
Şeful de campanie al PD-L Gorj, Ionel Manţog a anunţat ieri că va respecta decizia BEJ, iar dacă se hotărăşte că este necesar să îndepărteze afişele pro-referendum de pe spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale pentru candidaţi va face acest lucru. ,,Indiferent care este decizia o vom respecta. PSD-ul a umplut deja toate spaţiile publice, staţiile de troleibuz cu afişe. Cred că bătaia pentru afişe nu este pe spaţiile foarte puţine puse la dispoziţie de primărie ci pe ceea ce vor oamenii să afişeze, dar îi lăsam pe cei de la PSD să îşi folosească spaţiile publice şi aici în mod fraudulos”, a declarat Manţog.
Pesediştii au susţinut solicitarea PNL
Şi pesediştii au anunţat că vor sprijini solicitarea liberalilor la BEJ Gorj, deşi au anunţat iniţial că vor face şi ei o solicitare asemănătoare dar au renunţat la acest demers. După orele 15.00, membrii BEJ Gorj s-au întrunit în şedinţă pentru a stabili dacă aprobă sau nu cererea liberalilor. După mai bine de o oră de discuţii aceştia au aprobat solicitarea PNL şi au cerut îndepărtarea afişelor pro-referendum, în care apare chipul lui Băsescu, de pe panourile de afişaj electoral. Această hotărâre poate fi contestată în 48 de ore de la afişare. Ea a fost votată ,,pentru” de 8 dintre cei 10 membrii ai BEJ Gorj. Hotărârea BEJ Gorj a fost publicată ieri după orele 16.00.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here