Liber la căldură în şcolile din Târgu-Jiu

362

universitatea_tg_jiuAutorităţile din municipiul Târgu-Jiu le-au permis directorilor de şcoli să dea drumul la căldură în unităţile de învăţământ de pe raza localităţii.

Din cauza temperaturilor foarte scăzute din ultimele zile, elevii dar şi studenţii se plâng că tremură la ore. Rectorul Universităţii ,,Constantin Brâncuşi”, Adrian Gorun, a promis încă de ieri că va porni căldura la căminele studenţeşti dar şi în spaţiile de învăţământ.

Temperaturile deosebit de scăzute din ultimele zile le-au provocat elevilor dar şi studenţilor din municipiul Târgu-Jiu, disconfort la ore. Studenţii s-au plâns că înţepenesc pe scaune de frig în sălile de curs iar elevii că sunt obligaţi să scrie îmbrăcaţi cât mai gros. Directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, Marius Ionescu, a dat asigurări că orice şcoală din oraş poate să pornească căldura în sălile de clasă şi în cămine, la fel ca şi în grădiniţele dar şi creşele din localitate. ,,S-au făcut verificări la toate unităţile de învăţământ din oraş. Totul este în regulă iar conducerea şcolilor poate da imediat drumul la căldură. Am lăsat totul la decizia managerilor şcolari”, a declarat Marius Ionescu
Studenţii beneficiază de căldură
eleviO măsură similară a anunţat că va lua încă de ieri seară şi rectorul Universităţii ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Adrian Gorun care declară că a stabilit deja să pornească agentul termic la căminele studenţeşti dar şi în spaţiile de învăţământ, urmând să reducă intensitatea căldurii dacă în următoarele zile se vor înregistra temperaturi mult mai ridicate. ,,Am stabilit încă de astăzi (n.r. ieri) să dăm drumul la căldură în primul rând pentru cămine. De vineri dăm drumul la căldură şi în spaţiile de învăţământ şi eventual mai reducem dacă se face mai cald”, a declarat rectorul Gorun.
Confort termic la şase şcoli
În municipiul Târgu-Jiu sunt 56 de unităţi de învăţământ dar acum doar la şase dintre acestea este căldură. S-au făcut verificări ieri la încă trei unităţi şcolare din oraş. La Grupul Şcolar nr. 4, la Grupul Şcolar nr. 2 dar şi la Colegiul Naţional ,,Tudor Vladimirescu” se va da drumul la căldură începând din această dimineaţă.
Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj nu se ştie nimic despre situaţia căldurii la Colegiu Tehnic ,,Gheorghe Magheru”, despre cea de la Colegiul Naţional ,,Ecaterina Teodoroiu”, de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice ,,Constantin Brăiloiu” şi la şcolile generale numerele 1 şi 5, unde se dau asigurări doar că este frig.
În judeţ se pare că s-a pornit căldura la unităţile şcolare din Novaci şi Turceni, dă asigurări Gheorghe Mitescu, inspectorul şcolar adjunct al IŞJ Gorj, care subliniază că ,,iarna nu este ca vara iar măsurile, pentru protejarea elevilor, trebuie luate din timp”.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here