„Legi bune şi fără hăţişuri, pentru toţi, ci nu pentru mafioţi!”

447

moregaUna e să stai de vorbă cu un parlamentar al Opoziţiei şi alta cu un altul aflat la Putere. Noi am optat pentru un parlamentar al Opoziţiei (evident, preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega) şi am realizat că intuiţia ne funcţionase… perfect.
Discuţia a demarat în trombă. Am pornit de la un concept al lui Dobrogeanu-Gherea, în virtutea căruia adevărata reformă în România ar consta, de fapt, în respectarea legilor. Replica a venit imediat: „Da, în respectarea lor, dar să fie legi bune, refăcute, fără hăţişuri, fără a fi schimbate prin sute de ordonanţe de urgenţă. Legi care să servească tuturor, nu numai potentaţilor zilei, mafioţilor de tot soiul, care nu-şi văd decât propriul interes, fie pe cel personal fie pe cel de grup. Eu aşa am fost toată viaţa mea. M-am gândit mereu la ce zestre voi lăsa urmaşilor mei, după moartea mea”.
Am aflat că pe perioada guvernării liberale s-au dat la Gorj 700 miliarde lei pentru drumurile, şoselele şi podurile din judeţ. „Unde sunt investiţiile realizate? Că nu se văd. Voi cere Consiliului Judeţean Gorj o expertiză privind cheltuirea acestor colosale sume”, ne-a informat domnul deputat Dan Ilie Morega. „Adevărata politică – ne-a declarat domnia sa – nu poate fi decât cea liberală. Iar această politică liberală economică nu o pot duce în Europa, de pe târâm gorjean, decât IMM-urile”.
Încheiem prin a clarifica „jocul de picioare” al lui Călin Popescu-Tăriceanu şi poziţia lui Crin Antonescu în partid. Crin Antonescu – nu sunt dubii – va candida la preşedinţia României. „În ceea ce mă priveşte, – a ţinut să pună punctul pe “i” Dan Ilie Morega – eu cred în continuare în Crin Antonescu şi am convingerea că va fi un candidat «incomod», «performant» şi «decisiv»”.

Ion POPESCU-BRĂDICENI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here