Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2015 au fost promulgate

659

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 și decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, în urma deciziei Curții Constituționale a României de a respinge sesizarea de neconstituționalitate, informează Administrația Prezidențială.
CCR a decis luni că este constituțională legea bugetului de stat pe anul 2015, după ce a respins sesizarea PNL.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat la finalul ședinței că actul normativ este constituțional în raport de criticile formulate și că legea va fi trimisă luni președintelui României pentru promulgare.
„Această nedepunere a legii bugetului în Parlament la termen nu este sancționată nici de legea pe care ei o invocă și nici de Constituție. Deci nu putem noi să inventăm sancțiuni pentru faptele Guvernului sau Parlamentului. (…). Noi astăzi trimitem legea la Președinție pentru promulgare. (…) Criticile care au fost aduse acestei legi nu pot fi considerate ca încălcări ale Constituției „, a explicat șeful CCR.
Decizia CCR este definitivă și general obligatorie.
Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost aprobat pe 21 decembrie de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi „pentru” și 141″împotrivă”.

Ulterior, deputatul liberal Eugen Nicolăescu a informat că grupurile parlamentare ale PNL și PDL vor contesta la Curtea Constituțională bugetul de stat pe anul 2015, pe motiv că este neconstituțional. „Avem două argumente: principiul legalității și principiul respectării angajamentelor internaționale”, a explicat Nicolăescu, în plenul Parlamentului.
El a adăugat că opoziția a votat împotriva bugetului propus pentru 2015, pentru că acesta „în loc să lupte împotriva corupției, stimulează corupția”.

În replică, premierul Victor Ponta a făcut un apel la responsabilitate, arătând că eventuala contestare la Curtea Constituțională a bugetului de stat pe 2015 va determina amânarea creșterii pensiilor, acordarea subvențiilor sau reducerea TVA în turism.
O veste foarte buna pentru toti romanii! Daca cineva a inteles cu adevarat de ce a contestat PNL Bugetul la CCR (pentru ca un amendament chiar era al lor, de altfel), il rog sa-mi explice si mie! Poate inteleg si colegii din PNL-PDL ca oamenii asteapta sa ne schimbam TOTI (nu doar unii) in bine, sa lasam scandalul si confruntarile inutile!” a postat premierul Victor Ponta pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here