Le Havre după Le Mans?

355

La doar două zile după succesul din campionat obținut în fața celor de la BC Mureș, Energia trebuie să joace și în competiția europeană în care este angrenată. În Grupa S a Europe Cup, Energia va întâlni pe teren propriu pe cei de la STB Le Havre într-un meci considerat pe teren propriu, dar disputat la Pitești, la aproape 200 de km de casă.
Confruntarea cu o echipă din Hexagon nu este o noutate pentru Energia, care în sezonul trecut al EuroChallenge a trecut de Le Mans pentru calificarea în Final Four-ul competiției. Antrenorul Iannis Diamantakos, care va conduce în premieră echipa gorjeană într-un meci european în calitate de antrenor principal, spune că partida va fi extrem de dificilă în ciuda faptului că în competiția internă adversara nu arată o formă deosebită: “Va fi un meci greu din toate punctele de vedere. Trebuie să ne revenim în 48 de ore. Jucăm la Pitești, nu la Târgu-Jiu, pierdem foarte mult din acest motiv. Echipa Le Havre nu are niște prestații bune în campionatul francez, dar este o echipă din Franța acolo unde se joacă un baschet bun”, a declarat antrenorul grec al Energiei.
Pentru gorjeni este al doilea meci în Grupa S, asta după ce în finalul anului 2015 Energia a cedat în overtime în deplasarea de la Zagreb, înfrângere pe care antrenorul Diamantakos o consideră drept o mare oportunitate ratată: “Noi avem nevoie de victorie, nu am câștigat la Cibona, acolo unde am cedat în prelungiri. Cei de la Cibona nu au folosit niște jucători de bază, era o șansă pentru noi. La nivel de competiții europene orice eșec contează”, a mai spus tehnicianul Energiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here