Laurențiu Răuț este tranșant, echipa de handbal trebuie să prindă cupele europene – „Nu am avea nicio scuză!”

290

Echipa de handbal a Energiei a pierdut surprinzător meciul din penultima etapă a sezonului regulat, dar președintele clubului, Laurențiu Răuț, este încrezător și spune că această echipă este „condamnată” să se califice în cupele europene.

Cedând la București în fața CSM-ului, până atunci ultima clasată în Liga Națională de Handbal masculin, jucătorii Energiei au intrat în colimatorul conducerii, care a anunțat sancțiuni, fără însă a spune și ce fel de pedeapsă vor primi aceștia: „A fost o surpriză neplăcută, eram siguri că vom câștiga pentru că jucam cu ocupanta ultimului loc, cu o echipă care nu avea la ora respectivă decât două victorii. Se pare că băieții au tratat superficial acest meci, altfel nu găsesc nicio explicație. Din punctul meu de vedere a fost o înfrângere usturătoare și rușinoasă. Din păcate, acest eșec nu va rămâne nepedepsit. Asta este, vor fi sancțiuni pe care le vor simți jucătorii”, a declarat Laurențiu Răuț, președintele clubului gorjean.

Siguri de victorie în partida cu Timișoara
Campionatul intern se află într-o pauză dedicată echipei naționale, acolo unde au fost chemați și trei jucători ai Energiei, Șelaru, Asoltanei și Acatrinei. După revenirea de la națională și până la începerea play-off-ului, Energia mai are de jucat un singur meci, cel cu Poli Timișoara. Laurențiu Răuț consideră că partida ar trebui să fie un simplu antrenament pentru elevii lui Liviu Andrieș ținând cont de toate aspectele legate de cele două echipe, de la buget la valoarea celor două loturi: „Mai este un meci, în ultima etapă acasă, cu Poli Timișoara, un meci la care sper să nu mai fie nicio surpriză. Clar, avem o echipă bună, suntem peste Timișoara și acasă, în fața suporterilor, băieții se vor mobiliza”, a mai spus președintele clubului gorjean.

„Am demonstrat că suntem o echipă mare!”
Exceptând ultima partidă disputată, Energia a avut o serie de jocuri bune în partea a doua a returului, fapt care-i dă speranțe președintelui gorjenilor că echipa poate îndeplini obiectivul, acela de a se clasa pe o poziție care să le dea dreptul de a juca din sezonul viitor în cupele europene. Răuț vede două posibilități de a ajunge la atingerea acestui obiectiv. Prima ar fi aceea de a trece în primul tur al play-off-ului de echipa din Bacău, asta chiar dacă Energia va juca două partide în deplasare: „În play-off va trebui să dăm totul. Vom întâlni Bacăul, o echipă pe care nu o doream foarte tare, dar avem o echipă care se poate lupta de la egal la egal cu orice echipă din campionat și au demonstrat-o chiar în meciul cu Bacăul de acasă din campionat. Am câștigat atunci la 10 goluri, am demonstrat că suntem o echipă mare, care țintește sus și eu am încredere că putem să trecem și de Bacău în play-off. Dacă vom reuși, atunci vom fi în primele trei și sigur vom fi în cupele europene”, a declarat Laurențiu Răuț. Acesta spune că Energia poate trece de echipa Bacăului fie obținând două victorii, fie obținând un egal într-unul din cele două jocuri din deplasare și câștigând la o diferență mai mare decât adversarul în cel de-al doilea joc de la Bacău în meciul de la Târgu Jiu. Pentru a doua variantă, Laurențiu Răuț spune că Energia nu ar trebui să aibă emoții și nici nu ar avea scuze dacă ar rata obiectivul: „Dacă nu vom trece de Bacău, atunci vom juca în turneul 4-6 și vom întâlni pe Dinamo și Odorhei, dificil, dar, să fim serioși, lotul nostru este peste cel al celor două echipe, iar dacă vrei să joci în cupele europene, atunci nu ar trebui să ne facem probleme că jucăm cu Dinamo și Odorhei. Dacă vrem cupe europene, atunci trebuie să câștigăm acest turneu, fără niciun fel de probleme. Nu am avea nicio scuză!”, a încheiat Laurențiu Răuț.
Cristi Constantinescu     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here