La UCB Târgu-Jiu – Ingineria şi Ştiinţele Economice au cele mai multe locuri bugetate

160

studenti2În şedinţa Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, desfăşurată vineri, 8 iunie, s-a stabilit distribuţia locurilor bugetate pe facultăţi. Astfel, cele mai multe locuri fără taxă sunt la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi la Facultatea de Inginerie.

Pentru anul universitar 2012-2013, Ministerul Educaţiei a alocat Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu 350 de locuri bugetate plus 11 pentru tineri de origine română cu domiciliul în străinătate. Vineri, Senatul UCB s-a întrunit pentru a aproba numărul locurilor fără taxă pentru fiecare facultate, dar şi numărul locurilor disponibile, cu şi fără taxă, la toate specializările şi facultăţile, pentru admiterea din acest an.

În urma distribuirii locurilor, cele mai multe dintre cele bugetate au revenit facultăţilor de Inginerie şi Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. „La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor avem un total de 280 de locuri, dintre care 128 sunt bugetate. La Facultatea de Inginerie sunt 285 de locuri în total şi 117 bugetate. La Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale sunt 160 locuri din care 40 fără taxă. La Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate avem 248 de locuri, dintre care 65 sunt bugetate. De asemenea, la ID – Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor avem 140 de locuri şi la ID – Drept avem 50 de locuri”, a explicat Mihai Cruceru, prorectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Concurs pe bază de dosar şi nu numai

În anul universitar 2012-2013, concursul de admitere pentru cursuri universitare de licenţă se desfăşoară astfel: pe bază de concurs de dosare la Facultatea de Inginerie, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate. Media de admitere este media aritmetică a probelor de la examenul de bacalaureat. La Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale se organizează concurs pe bază de dosare şi susţinerea unor probe teoretice şi practice. Admiterea la UCB Târgu-Jiu se face strict în ordinea descrescătoare a mediilor generale obţinute de candidaţi în limita numărului de locuri pentru care s-a organizat concursul.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here