La UCB, 708 candidaţi admişi şi 112 respinşi

125

UCB 2Admiterea din acest an la Universitatea „Constantin Brâncuşi” a fost una bună, după cum susţine conducerea instituţiei de învăţământ superior. Astfel, în această sesiune s-au înscris 884 de studenţi, dintre aceştia 708 au fost declaraţi admişi, iar 112 au respinşi.

În pofida faptului că rezultatele la examenul de Bacalaureat din acest an au fost de-a dreptul dezastroase, admiterea la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) Târgu-Jiu nu a fost deloc mai prejos decât în alţi ani. Pentru această sesiune au fost scoase la concurs 372 de locuri bugetate, plus 13 pentru cetăţenii de etnie rromă şi 3 pentru moldoveni, iar la taxă au fost 507 la zi şi 300 la ID; aşadar, la învăţământ de zi, UCB a scos la concurs 879 de locuri pentru admiterea din acest an. „Am avut 884 de studenţi înscrişi. Acoperire din capul locului. Dintre aceştia au fost declaraţi admişi 708 candidaţi şi respinşi 112”, a explicat Adrian Gorun, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Conducerea UCB Târgu-Jiu a decis ca din acest an să fie reduse locurile cu taxă, acestea fiind diminuate cu 300. Şi pentru că admiterea a fost considerată drept una bună, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior se gândesc că va fi mai greu de acum înainte, dat fiind faptul că numărul absolvenţilor de liceu este anual în scădere.

Se doreşte diminuarea taxelor la master

Pe lângă reducerea numărului de locuri cu taxă, rectorul Adrian Gorun mai are în vedere o diminuare, de această dată fiind vorba despre taxa masteranzilor. „Voi pune în discuţie Senatului o diminuare a taxelor la master. Iar celor care lucrează în învăţământ şi fac un masterat la noi le vom acorda o dispensă”, a confirmat Adrian Gorun, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Cu alte cuvinte, ceea ce se doreşte a se realiza prin aceste măsuri luate la nivelul conducerii UCB este promovarea unui învăţământ superior de calitate. Cât priveşte rezultatele finale ale admiterii din acest an la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) Târgu-Jiu, situaţia acestora va fi prezentată în zilele următoare după confirmarea locurilor de către candidaţii admişi.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here