La Târgu-Jiu, în mare secret, Vicepreşedintele Bică a trasat strategia de campanie a UNPR Gorj

310

deschidereUneperiştii de la vârful organizaţiei din Gorj şi-au stabilit ieri strategia de campanie pentru următoarele alegeri, ca urmare a unei discuţii secrete cu Gheorghe Bică, vicepreşedintele UNPR, prezent duminică la Târgu-Jiu.

Întâlnirea a fost ascunsă de ochii publicului, doar liderii organizaţiei Dan Ilie Morega, Marius Vlaicu, Dumitru Iacob şi Alexandru Glomnicu având permisiunea să participe la discuţiile care au avut loc la Hotel Brâncuşi, spaţiu deţinut de Dumitru Brăilă, şi el vicepreşedinte UNPR Gorj. Uneperiştii demonstrează astfel că strâng serios rândurile pregătindu-le surprize liderilor Opoziţiei din Gorj, mai ales că se vehiculează că UNPR-ul va atrage oameni importanţi, în special, din rândurile USL-ului judeţean.

Gheorghe Bică, vicepreşedintele UNPR Gorj, a fost prezent duminică la Târgu-Jiu, vizita responsabilului UNPR cu activitatea politică a organizaţiilor partidului din Oltenia fiind ţinută secretă de liderii partidului. Bică ar fi cerut ca presa să nu afle de eveniment, deşi la jumătatea săptămânii trecute deja Marius Vlaicu, şeful UNPR Gorj, a anunţat vizita reprezentantului de la centru. Vlaicu spunea atunci că Bică urma să participe la o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean ce trebuia întrunită în ultimele zile, la Târgu-Jiu. Cele anunţate însă de Vlaicu nu s-au materializat, Bică demonstrând că nu a vrut să dea ochii cu tot Biroul ci a preferat doar “crema” organizaţiei. Bică s-a întâlnit doar cu liderii organizaţiei gorjene, adică cu Dan Ilie Morega, care are o funcţie de vicepreşedinte la centru, cu preşedintele organizaţiei, Marius Vlaicu, cu prim-vicepreşedintele Dumitru Iacob şi cu vicepreşedintele Alexandru Glomnicu.

Trimisul lui Oprea

Bică a ajuns duminică la Târgu-Jiu şi s-a ferit de ochii curioşi ai jurnaliştilor. Din acelaşi motiv şi politicienii chemaţi la discuţii au preferat să vină rând pe rând, unii folosind chiar intrarea din spate a hotelului, tot pentru a nu da de bănuit. Şedinţa s-a ţinut însă în sala de şedinţe a hotelului, Bică trasând gorjenilor o anumită strategie electorală, în care vizează oamenii cu notorietate din Gorj, primarii şi persoanele care au funcţii publice. Discuţiile au privit şi potenţiale colaborări cu PDL Gorj pentru susţinere reciprocă de candidaţi, la Consiliu Judeţean vehiculându-se că dacă va candida Ion Ruşeţ, să fie susţinut şi de UNPR, iar dacă va candida Toni Greblă, candidatul UNPR-ul să aibă sprijin de la PDL, “portocaliii” urmând să nu mai aibă candidat la şefia judeţului.

Cine este Bică?

Actualul vicepreşedinte UNPR, Gheorghe Bică, a fost timp de un an de zile şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj. Acesta s-a pensionat în 2009, locul său fiind luat chiar de fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Constantin Niculescu, care a fost instalat de altfel în aprilie 2009 pe scaunul ocupat de Bică. Fostul comisar-şef al IPJ Dolj a condus instituţia timp de un an de zile din interimat, perioadă în care a ţinut permanent prima pagină a ziarelor centrale din cauza scandalurilor create cu cei certaţi cu legea din Bănie. Anterior funcţiei avute la cârma IPJ Dolj, Bică a fost şeful Brigăzii de Crimă Organizată din Craiova, funcţie de maximă importanţă dacă ne gândim la clanurile de interlopi din Craiova şi la scandalurile care au avut loc acolo până în 2008. Ca urmare a pensionării Bică a ieşit de tot din structurile MAI dar s-a dedicat învăţământului universitar acesta fiind decanul Universităţii “Spiru Haret” din Craiova. Intră apoi în 2010 în UNPR, fiind unul dintre apropiaţii prim-vicepreşedintelui Gabi Oprea. Fostul comisar ajunge astfel, în mai 2010, să fie ales vicepreşedinte al UNPR. De altfel în Dolj a făcut treabă alături de echipă, atrăgând în iulie zece primari ai Opoziţiei la UNPR, cireaşa de pe tort fiind chiar primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here