La Târgu-Jiu, Debutează activităţile specifice sărbătorilor de iarnă

236

impodobire 005Locuitorii municipiului Târgu-Jiu vor avea parte de manifestări speciale organizate de Primăria Municipiului Târgu-Jiu cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, acţiune ce va debuta de săptămâna viitoare, odată cu Ziua Naţională a României.

Toate activităţile specifice sezonului de iarnă vor debuta de vinerea viitoare cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. În acea zi, se va organiza o excursie cu autocarul la Alba Iulia pentru câteva zeci de pensionari înscrişi la Cluburile vârstei a III-a din municipiu, iar târgujienii sunt invitaţi în Piaţa Prefecturii să asiste la ceremonialul cu ocazia acestei zile, pentru ca, după aceasta, să servească tradiţional fasole cu ciolan la restaurantul unui hotel. “Din experienţa anului trecut, probabil vor veni până în o mie de persoane. Ştim că şi alte oraşe fac această masă, însă nu într-un cadru organizat. Noi am vrut să nu creăm aglomeraţie astfel că am ales locaţia cu restaurantul”, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Din nou, Crăciunul pentru fiecare

Luni, 6 decembrie, la Cluburile de pensionari din municipiu se va organiza o masă unde se va servi pentru pensionari mâncare de post, iar cei care poartă numele de Nicolae vor fi sărbătoriţi de municipalitate.

Începând cu 16 decembrie debutează activităţile dedicate Crăciunului, cu bine-ştiutul „Crăciun pentru fiecare”. “Începând cu orele 17:00, la Sala Sporturilor, pentru pensionari şi persoane defavorizate se va organiza un spectacol de muzică populară şi colinde. Invitaţii vor fi primiţi cu vin fiert, mere, nuci şi colaci”, a precizat Teodora Ciobanu. Expoziţia de icoane şi ornamente de Crăciun se va deschide pe 22 decembrie la Cluburile vârstei a III-a, la aceasta fiind invitaţi să participe pensionarii cu ai lor nepoţei. Pachetele cu ajutoare alimentare vor fi acordate şi în preajma Crăciunului 2010 în intervalul 20 – 23 decembrie. Potrivit directoarei DPPS Târgu-Jiu, persoanele cu venituri mici şi beneficiare de Cantina de Ajutor Social încă se pot înscrie pentru primirea de pachete ce conţin alimente de bază pentru Masa de Crăciun. Nici asistaţii Casei Iris nu vor fi uitaţi, reprezentanţii sociali urmând să se preocupe să nu le lipsească nimic celor primiţi acolo şi care nu au un adăpost asupra capului, atât de Crăciun cât şi de Revelion. Anul se va încheia aşa cum s-a obişnuit la Târgu-Jiu, cu Revelionul Solidarităţii, care, în noaptea dintre ani, va fi la cea de-a V-a ediţie. Petrecerea va avea loc la cantina Grupului Şcolar Forestier din municipiu, acolo unde vor fi aşteptaţi copii orfani şi persoanele fără adăpost şi cu o situaţie materială precară.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here