La Casa de Pensii Gorj – 224 de bilete de tratament, rămase nevalorificate

177

casa de pensi facuta de mineConducerea Casei Judeţene de Pensii Gorj a prezentat, joi 28 iulie, situaţia biletelor de tratament pentru acest an. La nivelul judeţului Gorj pentru anul 2011 au fost repartizate 3.253 de bilete de tratament. Au fost valorificate 10 serii, primindu-se suplimentar 249 bilete. Nu s-au valorificat 224 de bilete.

 

Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţile de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Potrivit directoarei adjuncte a Casei Judeţene de Pensii Gorj, la nivelul judeţului nostru „s-au primit prin repartiţie iniţială 3.253 de bilete de tratament repartizate în 17 serii, ultima serie având ca dată de plecare 31 noiembrie 2011. Până în prezent au fost valorificate 10 serii pentru care s-au repartizat iniţial 1.828 bilete şi s-au primit suplimentar un număr de 249. Nu s-au valorificat 224 de bilete. Majoritatea fiind aferente lunii aprilie 2011”.

Criterii de atribuire a biletelor

Biletele pentru tratament în unităţile balneare sunt distribuite şi în 2011 pe baza aceloraşi criterii, ca şi până acum: categoria de pensie a beneficiarului, cuantumul pensiei şi se ia în calcul şi dacă solicitantul a mai beneficiat de bilete de tratament în ultimii doi ani. Contribuţia pensionarului la plata biletului este de jumătate din cuantumul net al pensiei. Asiguraţii şi pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear în mod gratuit sau cu suportarea unei contribuţii băneşti. De bilete gratuite beneficiază pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale, precum şi persoanele beneficiare de legi speciale. De asemenea, de bilete cu suportarea de către beneficiar a unei contribuţii băneşti se pot bucura celelalte categorii de pensionari, precum şi salariaţii din sectorul public sau privat, şomerii şi copiii acestora cu vârsta cuprinsă între 8-18 ani, dacă urmează o formă de învăţământ. Biletele de tratament balnear se acordă individual.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here