L-au omorât bondarii

238

Sfârșit tragic pentru un localnic din Polovragi, care ieri dimineață a murit după ce a fost înțepat de câțiva bondari. Ionel Anton, de 62 de ani, a plecat cu un nepot de-al său la cosit de dimineață, dar cei doi nu au apucat să muncească prea mult. Bărbatul a intrat cu coasa direct într-un smoc de fân unde se adăposteau mai mulți bondari, insectele devenind extrem de agitate după ce le-a fost stricată liniștea. Patru dintre bondari l-au atacat pe Anton și au reușit să îl omoare aproape instantaneu cu înțepăturile lor, medicii chemați la fața locului neavând cum să îl mai salveze pe acesta.
“El dădea cu coasa pe lângă gard și celălalt era cu o motocoasă, care nu putea intra pe lângă sârmă pe acolo, că i se stricau dinții. Nu și-a dat seama că a intrat cu coasa în roiul de bondari și i-a agitat involuntar. Vreo câțiva dintre ei l-au atacat, iar el a început să strige după ajutor, dar nu avea cine să îl salveze în situația asta. Cel care era cu motocoasa a sunat la 112 după salvare și i s-a făcut și lui rău. Au venit aici medici, polițiști, toată lumea, dar nimeni nu a mai putut să îl salveze. El a spus după ce a fost mușcat că se simte tot mai rău, iar eu când am ajuns aici el era deja tot vânăt și medicii spuneau că încearcă să îl salveze, dar nu îi dau prea multe șanse”, a spus Gheorghe Anton, un unchi al bărbatului.
Echipaje de la Salvare din Novaci și Târgu-Jiu au fost trimise la Polovragi, însă eforturile medicilor au fost inutile. După mai bine de două ore în care au încercat să îl readucă la viață pe Ionel Anton, medicii au declarat moartea acestuia, trupul neînsuflețit fiind preluat ulterior de Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului. Polițiștii au deschis și ei o anchetă, iar rudele lui Anton se pregătesc de înmormântare, cele două fiice ale acestuia sunându-și fratele aflat la muncă în Italia și dându-i vestea că tatăl lor e mort, bărbatul fiind așteptat azi în țară pentru a-și duce părintele pe ultimul drum.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here