Khraibani cere majorarea alocaţiei de stat pentru copii

197

Deputatul USL pe Colegiul 4 Motru, Camelia Khraibani, s-a alăturat inițiativei deputatului Ana Birchall prin care se dorește mărirea cuantumului alocației de stat pentru copii. Este vorba despre propunerea legislativă “Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii”. Prin aceasta se propune mărirea treptată a cuantumului alocațiilor elevilor în 3 etape: pentru anul 2013-2014 la 0.106 ISR (Indicatorul Social de Referință), pentru anul 2014-2015 la 0.17 ISR, pentru anul 2015-2016 la 0.4 ISR.

Indicatorul Social de Referință actualizat este în momentul de față de 500 lei, deci ar urma ca prima majorare să fie la cel puțin 53, dar cu posibilitatea de a crește în funcție de actualizarea acestui indicator în anii ce urmează, astfel încât alocația să ajungă la 200 de lei pentru fiecare copil.
Conform legislației în vigoare, alocația de stat pentru copii are un caracter universal și este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, precum și tinerilor care au împlinit 18 ani, dar care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora, în același cuantum fiecare și fără a ține cont de veniturile familiei. “Din anul 2009, cuantumul alocației de stat pentru copii a rămas nemodificat , la fel și valoarea indicatorului social de referință. Necesitatea măririi cuantumului alocației este cu atât mai evidentă în condițiile în care prețurile au crescut, de la prețul biletelor de transport până la produsele de birotică necesare elevilor. Suma actuală nu poate acoperi nici măcar o parte din necesitățile unui copil, indiferent de vârstă sau mediul de proveniență”, a declarat Camelia Khraibani, deputat pe Colegiul 4 Motru.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here