Juniorii României, locul I la Balcaniada de Matematică

1186

Lotul olimpic de juniori al României a obţinut patru medalii de aur şi două de argint la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, ocupând astfel locul întâi în clasamentul pe naţiuni, cu un punctaj record.

„Lotul olimpic de juniori al României a obţinut un palmares absolut impresionant la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori/JBMO (Sarajevo, 26 iunie – 3 iulie): patru medalii de aur (dintre care două cu punctaj maxim), două medalii de argint şi locul I în clasamentul pe naţiuni cu 224 de puncte (din 240 posibile). Acest punctaj stabileşte un record în istoria competiţiei în privinţa scorului general pe echipe, echipa României fiind prima care reuşeşte să-l atingă”, informează Ministerul Educaţiei.

Elevii medaliaţi cu aur sunt: Aida Mitroi (Şcoala Gimnazială Nr.16 „Take Ionescu” din Timişoara), Victor-Vasile Dragoş (Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare), Radu-Ionuţ Stoleriu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) şi Andrei Vila (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Aida Mitroi şi Victor-Vasile Dragoş au încheiat probele de concurs cu punctaj maxim (40 de puncte).

Medaliile de argint au fost adjudecate de David Ghibu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Emanuel Mazăre (Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Piteşti).

Echipa a fost coordonată de prof. Marius Perianu (Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina) – leader, prof. Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti) – deputy leader şi Cristian Lazăr (Colegiul Naţional din Iaşi) – observator.

La ediția din acest a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (competiţie rezervată elevilor cu vârste sub 15 ani și jumătate) au participat concurenți din 18 ţări (11 țări cu statut de membru: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia, respectiv 7 cu statut de invitat: Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan). Echipele sunt formate, de regulă, din 6 elevi, iar țara-gazdă poate înscrie două echipe în concurs.

Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis felicitări lotului olimpic de juniori pentru rezultatele remarcabile obţinute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here