Italian „iertat” de puşcărie pentru evaziune fiscală

118

Verdict al magistraţilor gorjeni în dosarul de evaziune fiscală în care patronul italian al unei firme din municipiu era acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu aproape 800.000 de lei.

Evaziunea a fost realizată prin neplata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat în perioada în care firma acestuia aproape că deţinea monopolul pe piaţa locală la importul de fructe, legume şi flori prin cantităţile mari aduse aici spre vânzare. D’Avino Raffaele, administrator al firmei DafinFlor Imperio SRL Târgu-Jiu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare şi patru ani pedeapsă complementară, prin care i se interzice să mai fie administrator de firmă, printre altele. Judecătorii au decis suspendarea condiţionată a executării pedepsei cu un termen de încercare de opt ani, timp în care acesta trebuie să respecte o serie de restricţii care i-au fost impuse de instanţă.
De asemenea, magistraţii au decis ca pe perioada termenului de încercare de 8 ani D’Avino Raffaele să nu aibă voie să părăsească teritoriul României, interdicţie pe care o are din momentul începerii procesului la Tribunalul Gorj. Judecătorii au decis şi ca inculpatul să achite statului român, în solidar cu firma pe care a administrat-o, suma de 788.924,18 lei care reprezintă contravaloarea taxelor şi impozitelor aferente neplătite la buget, sumă care va fi indexată cu dobânzile aferente până la plata integrală a acesteia. Conform verdictului magistraţilor, cetăţeanul italian a achitat deja la sfârşitul anului trecut suma de 178442 lei, pentru restul valorii pe care o are de achitat fiind instituit sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestuia.
D’Avino Raffaele mai are de achitat suma de 6500 de lei drept cheltuieli judiciare, din care 6000 de lei reprezintă cheltuielile din timpul urmării penale. Sentinţa de marţi a Tribunalului Gorj poate fi atacată cu apel, caz în care procesul va continua la Curtea de Apel Craiova.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here