Iriza demisie-exemplu din funcţia de vice al PSD Gorj

275

Deputatul PSD Gorj, Scarlat Iriza, a luat decizia ieri să renunţe la funcţia de vicepreşedinte al acestei formaţiuni politice, din motive pe care, iniţial, nu le-a explicat. Demisia lui Iriza survine însă la o lună după ce o scrisoare deschisă semnată de parlamentar, dar şi de alţi patru colegi, a făcut valuri la vârful structurii politice judeţene, scandalul fiind încheiat cu o împăcare în cadrul unei şedinţe politice desfăşurate la Muzeul Judeţean. Iriza a explicat apoi, public, că a făcut acest gest ca un exemplu personal, aşteptând ca şi alţi colegi, din conducerea organizaţiei, să aibă curajul să facă acelaşi lucru.

Scarlat Iriza a demisionat în scris din funcţia de vicepreşedinte pe care o ocupa din 2010. Atunci, în 3 iunie, Florin Cârciumaru, primarul Târgu Jiului, a fost reales, în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, pentru următorii patru ani. În aceeaşi şedinţă, preşedinte executiv a fost ales Ion Călinoiu, secretar, Gheorghe Milosteanu, dar şi 15 vicepreşedinţi, unul dintre aceştia fiind şi actualul deputat de pe Colegiul 3, Scarlat Iriza. Parlamentarul ar fi împlinit patru ani de când ocupa această funcţie, în vara acestui an, dar ieri a luat decizia să renunţe la funcţie. A menţionat că a făcut asta pentru că a răspuns la solicitarea preşedintelui, Victor Ponta, de a face un pas înapoi, pentru a le permite tinerilor din partid accesul la funcţiile de conducere. “Aş dori ca locul meu să fie luat de un tânăr, de Cosmin Popescu, asta, măcar, până la alegeri”, a declarat Iriza, care a subliniat munca de echipă făcută de el, de Stângă şi de Cosmin Popescu. “Rămân membru PSD şi nu plec spre nici un alt partid”, a subliniat Iriza, menţionând că a muncit mult în PSD, nefiind un oportunist, cum a fost criticat de altfel de către Nicolae Mischie.
“Îmi doresc să fie mai bine pentru PSD, iar noi cei de vârsta a doua, cum a spus Victor Ponta, trebuie să dăm un pas înapoi”, a explicat deputatul care şi-a depus demisia ieri la sediul PSD Gorj.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here