Ionuţ Lupescu: “Fotbalul românesc are nevoie de Târgu Jiu”

333

Fostul component al “Generaţiei de Aur”, Ionuţ Lupescu se bucură de susţinerea gorjenilor pentru alegerile de la Federaţia Română de Fotbal. Cel puţin asta a reieşit din întâlnirea care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la sediul AJF Gorj. Alături de Florin Răducioiu şi Florin Prunea, foşti colegi de generaţie, Lupescu le-a explicat reprezentanţilor fotbalului judeţean de ce vrea să devină preşedintele Federaţiei. La evenimentul a cărui gazdă a fost Mihai Prunariu au participat şi oameni politici: Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, prefectul de Gorj şi senatorul Florin Cârciumaru. Numărul participanţilor la întâlnire, dar şi modul în care se prezintă infrastructura la Târgu Jiu, l-au făcut pe Lupescu să declare că judeţul nostru este un loc propicee pentru performanţă. “Mă bucur că am vazut că există şi din partea oamenilor responsabili în acest judeţ şi oraş o aplecare către sport, şi asta o demonstrează faptul că aveţi un stadion care aproape este gata. Toate acestea îmi dau speranţe că putem atrage oamenii cu putere decizională către sport şi către fotbal, în particular, şi faptul că ei nu refuză acest lucru este un imbold pentru mine în paşii pe care eu vreu să-i fac, mai ales că vreau un plan de dezvoltare strategică a sportului românesc pe următorii 10 ani. Am venit cu inima deschisă, sunt foarte optimist şi am să merg până la capăt, pentru că eu vreu să ajut colegi, cum este Mihai (n.r. Mihai Prunariu) şi la celelalte judeţe, dar şi pe alte planuri, fie că vorbim de futsal, fotbal feminin sau juniori. Juniorii sunt fundaţia fotbalului românesc şi fără ei nu poţi să dezvolţi elita”, a spus fostul internaţional. Lupescu le-a reamintit gorjenilor că s-a implicat în aducerea Cupei României la Târgu Jiu. Marea finală a avut loc între CFR Cluj şi Politehnica Timişoara, în anul 2009. “Mă simt foarte bine când vin la Gorj, pentru că sunt înconjurat de prieteni şi colegi, am lucrat foarte mult împreună, am făcut proiecte frumoase cu voi, am adus o finală de Cupa Romaniei la Târgu Jiu, iar lumea a fost extrem de entuziasmată”, a afirmat “Kaiserul”.
Lupescu a mai spus că a renunţat la un post foarte bine plătit, ca să contribuie la renaşterea fotbalului românesc. Decizia a fost luată după consultări cu oamenii din teritoriu. “Şi eu am crescut aici, şi eu am plecat de aici în fotbalul mare şi simţeam că trebuie să dau ceva fotbalului înapoi. Au fost foarte multe discuţii cu oameni ca Mihai Prunariu, oameni de la Liga a 2-a, Liga a 3-a, care mă sunau şi-mi spuneau păsurile lor. Au fost discuţii cu foştii mei colegi, cu oameni mai în vârstă, am crescut în mediul acesta şi cunosc toate generaţiile. Mi-am dat seama că toţi doresc ca fotbalul să revină acolo unde îi este locul şi fiecare vrea să-şi aducă aportul. Toate acestea s-au acumulat în timp şi, până la urmă, am decis să mă bag în această campanie”.

Prunariu: “Sunt fan Ionuţ Lupescu”
Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, l-a asigurat pe Ionuţ Lupescu de tot sprijinul său în bătălia pentru şefia FRF. Prunariu l-a caracterizat pe candidatul preferat drept un om echilibrat, cu putere de muncă, gata să vină cu idei care să sprijine fotbalul de orice nivel.
“Ionuţ Lupescu are echidistanţă şi echilibru, două calităţi foarte importante pe care trebuie să le ai când conduci un sector atât de important. Trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului, îl cunosc pe Ionuţ de foarte mult timp şi ştiu ce capacitate este. În afară de faptul că suntem prieteni, eu ştiu ce competenţe are. Cele mai mari investiţii în Asociaţiile Judeţene de Fotbal s-au făcut pe proiectele lui Ionuţ, când era director general la FRF. De atunci, nu s-a mai făcut nimic. Doi la mână, îi explicam lui Răzvan Burleanu ce ne desparte: idei, gânduri, principii de viaţă. Ionuţ a renunţat la un post bine plătit, la UEFA, ca să vină în România, la insistenţele şi unora dintre noi, să redea ceva fotbalului, fotbaliştilor şi oamenilor de fotbal. Ştiu ce poate, sunt fan Ionuţ Lupescu, şi îmi place ce am construit împreună într-o perioadă când a activat la Federaţia Română de Fotbal. Îi doresc mult succes, cred că are capacitatea, în momentul de faţă, să schimbe fotbalul românesc în bine”, a precizat Prunariu.

Vine naţionala pe Municipal?
Ionuţ Lupescu a inspectat şi stadionul de la Târgu Jiu, care , din păcate, va fi gata în perioada august-septembrie 2018. Acesta a păşit pe gazonul înzăpezit alături de directorul sportiv al clubului, Emil Dică. Aspirantul la şefia FRF a declarat că România are nevoie de fotbalul gorjean, iar Pandurii poate să renască dacă toţ factorii implicaţi vor pune umărul la salvarea echipei. “Oricine şi orice se poate reconstrui. Trebuie numai să existe voinţă, să ai pasiune şi e păcat că acum, când aveţi un stadion frumos, să nu fie echipă. Sunt sigur că până la urmă, mai devreme sau mai târziu, cu sprijinul autorităţilor, cu sprijinul oamenilor din toată zona, firme care doresc să investească, se va găsi o soluţie. E păcat, fotbalul românesc are nevoie de Târgu Jiu, de această zonă. Spuneam şi la Craiova, în toată Oltenia, dacă faci o statistică, jucătorii de fotbal care au făcut carieră la echipa naţională sunt din zona aceasta. Au fost din Bucureşti, Piteşti, Gică Hagi din Constanţa, dar restul sunt olteni. Acesta este adevărul şi de aici trebuie să încercăm să dezvoltăm zona mai departe. Trebuie să dezvoltăm copiii şi juniori, să crească într-un mediu corect, şi ar fi mare păcat ca Târgu-Jiul să nu aibă o echipă. Chiar dacă vorbim de Liga a 3-a ,Liga a 2-a, o echipă curată care să promoveze în Liga 1 şi sunt sigur că se va găsi o soluţie”, a spus Lupescu. Acesta nu a exclus nici posibilitatea ca naţionala României să vină la Târgu Jiu, dar oraşul nostru trebuie să îndeplinească nişte criterii impuse de UEFA.“Eu am plimbat Cupa în România. Am adus loturile de juniori, selecţionatele şi echipa naţională prin ţară. Există însă nişte regulamente de la UEFA şi trebuie îndeplinite nişte criterii când e vorba de naţionala mare: hotel, acomodare, să nu fie prea departe de aeroport. Nu sunt impuse de mine, dacă găsim aceste criterii cu mare plăcere vom aduce naţionala la Târgu Jiu. Mă interesează să merg în ţară să popularizăm sectorul juvenil, cum, de altfel, vom veni şi cu futsal sau fotbal feminin, am înţeles că aveţi o sală polivalentă foarte frumoasă. E foarte important să ai contact cu oamenii, cu realitatea, să ştii problemele de bază, să-i ajuţi pe cei de aici în relaţia cu autorităţile locale”, a declarat Lupescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here