Ioniță și Dafinoiu, al doilea an în CEO cu salarii de boși, dar fără niciun fel de răspundere

514

Iustin Ioniță, actualul director al EMC Roșia-Rovinari, fost șef al Sucursalei Miniere Roșia-Rovinari, și Mihai Dafinoiu, actualul director al EMC Motru, fost șef al Sucursalei Miniere Motru-Jilț, sunt, pentru al doilea an, cei mai tari șefi din CE Oltenia. Ambii nu au niciun fel de responsabilitate în fruntea structurilor mamut, care li se subordonează, neavând nici de data aceasta structuri în subordine la nivel de EMC, cum nu au avut nici la nivel de sucursală. În ciuda acestei situații ieșite din comun, cei doi “alintați” ai CE Oltenia nu au intrat în programul de disponibilizare pentru că nu îndeplinesc criteriul prepensionării. Ei încasează în schimb fiecare, lunar, retribuții grase care depășesc 20.000 de lei.

Iustin Ioniță, protejatul directorului Direcției Miniere Daniel Antonie, cel din urmă fiind, cândva, subordonatul actualului director al EMC Roșia-Rovinari, a avut un parcurs profesional interesant după ce fostul său subaltern a ajuns să conducă mineritul din CEO. Asta deoarece, Antonie nu și-a uitat fostul șef de la Tismana și i-a inventat acestuia un post de conducere la nivelul Bazinului Rovinari, de pe urma lui Ioniță beneficiind și Mihai Dafinoiu în Bazinul Motru-Jilț.
Mai exact, la începutul anului 2016, directorul Antonie a înființat două sucursale(că nu putea face doar una pentru Ioniță), în bazinele Motru-Jilț și Rovinari, asta deși specialiștii în minerit au spus că astfel de structuri sunt ineficiente, dat fiind faptul că fostele combinate miniere Rovinari și Jilț, pe structura cărora au funcționat cele două sucursale, au fost desființate ca ineficiente.
Cu toate acestea, Antonie decide cu de la sine putere că ele sunt necesare, le înființează, anul trecut, și îi amplasează pe cei doi în fruntea lor, oferindu-le salarii mari și niciun fel de responsabilitate. Anul acesta, structurile, care își dovedesc pe parcursul unui an ineficiența, dat fiind faptul că nu au avut nicio structură în subordine, neputând să ajute cu nimic unitățile miniere, care au funcționat fără sprijinul acestora, nu se desființează, ci își modifică denumirea.

Aceeași Mărie, cu altă pălărie
Astfel, fostele sucursale devin noile EMC-uri, cu aceiași oameni la conducere, fără structuri, dar tot cu salarii grase. Șocant este că actualul manager al CEO tolerează situația și nici nu pare că intenționează să îi întrebe pe cei doi care le este, în final, obiectul muncii, ori care le este contribuția la eficientizarea activității din cele două bazine. Asta, în condițiile în care atât la Roșia, cât și la Lupoaia nu au fost rezolvate problemele de mediu, în perioada în care aceștia au condus cele două sucursale existând chiar pericolul închiderii celor două unități.

Ioniță plin de fiță!
Probabil tot pe relația lui Antonie, Ioniță face ce vrea la locul de muncă, recent arătând că poate să ignore chiar și deciziile directorului general Sorin Boza. Este vorba despre o decizie de-a managerului CEO dată luna aceasta privind numirea unui șef de sector la conducerea unei cariere, în condițiile în care vechiul ocupant al postului a decedat, iar unul dintre adjuncți a plecat cu programul de disponibilizări, la cerere, lăsând sectorul respectiv să funcționeze fără conducere.
Comportamentul lui Ioniță naște întrebări esențiale, una fiind dacă managerul Sorin Boza cunoaște sau nu că directorul Ioniță refuză, fără explicații, să pună în aplicare decizia nr. 608/9731 din 3.04 2017, asta mai ales că acest comportament discreționar pune în pericol activitatea de la unitatea în cauză. Și asta nu de azi și de 23 de zile…
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here