Ion Pisc Scrădeanu – un om cu suflet mare!

731

A plecat fulgerător în lumea fără dor, inginerul Ion Pisc Scrădeanu, cunoscut apărător al drepturilor energeticienilor sindicalişti din Judeţul Gorj, fost lider al Federaţiei Sindicale “Energetica” şi vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical. Mişcarea sindicală din Gorj şi din ţară a pierdut unul dintre liderii de seamă, unul dintre aceia care şi-a închinat mulţi ani din viaţă susţinerii şi protejării drepturilor salariale şi a locurilor de muncă pentru minerii şi energeticienii din această parte a Olteniei.
După terminarea studiilor universitare, Ion Pisc Scrădeanu a intrat în corpul specialiştilor de la Termocentrala Rovinari. Era un profesionist desăvârşit, responsabil şi implicat în problemele tehnice apărute în cursul exploatării grupurilor energetice pentru asigurarea producţiei de energie electrică. Era omul care vorbea puţin şi făcea mult, era apropiat de colegii de muncă şi ataşat echipelor de lucru. Ager din fire, conştiincios şi dedicat climatului sănătos de muncă, Ion Pisc Scrădeanu s-a impus în vârful luptei sindicale pentru drepturile energeticienilor din cadrul Rovinari şi Judeţul Gorj.
Şi-a iubit profesiunea şi a fost un model de viaţă şi activitate pentru colegii din cadrul Complexului Energetic Oltenia şi pentru prietenii săi de peste tot. A fost un familist desăvârşit şi un tată ideal pentru copiii săi – Corina şi Cosmin. Am avut prilejul să-l cunosc mai mult, fiind prietenul regretatului meu tată. Am trăit şi ne-am bucurat împreună la multe evenimente din viaţă. Avea un suflet rar şi arăta de fiecare dată o bunătate inconfundabilă. Îţi inspira încredere şi puteai să contezi pe sprijinul său. Omenia lui nu avea măsură, ne-a fost aproape şi la bine şi la greu! Pentru familia noastră a fost ca un al doilea tată. De aceea ne este greu să credem că el a plecat, fără a ne spune, în lumea celor care nu se mai întorc niciodată, lăsându-ne doar amintirile şi dorul, care nu ne pot fi nicicum de alinare.
Plecarea sa la cele veşnice lasă un gol imens în sufletele celor care l-au stimat şi l-au iubit. Despre spiritul său nobil, încărcat de bună-credinţă şi dăruire pentru semeni, despre persoana sa plină de foarte multă omenie şi putere de a ajuta, s-a vorbit şi se va mai vorbi multă vreme. Este tragic că destinul l-a răpit prea devreme dintre cei dragi!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Ec. Dumitru Cinciulescu,
Director, Tipografia PRODCOM Târgu-Jiu

4 COMENTARII

  1. A fost cel mai mare turnator,el raut,ciurel,morega ,maioreanu!Astia au bagat oameni nevinovati la puscarie!Toti ar trebuii sa ia exemplu de la scradeanu si sa si puna funia ca au facut si fac prea mult rau ,oamenilor

  2. Ce studii universitare mai derbedeule. Asta s-a angajat necalificat cu 8 clase .Aterminat liceul la seral la varsta de 28 de ani , nu are nici scoala de maistri.. Documenteaza cand scrii. Afost un turnator abject.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here