Ion Ministru: “Defunctul rege Cioabă, rudă cu tot Meteorul”

209

Preşedintele Rromilor Creştini din România, Ion Mihai, zis Ministru, văr de-al treilea cu regele rromilor, Florin Tănase Cioabă, a anunţat că începând de astăzi, rromi din cartierul târgujian Meteor vor pleca spre Sibiu pentru a participa la priveghiul organizat după aducerea în ţară a corpului neînsufleţit al liderului etniei. Ion Ministru susţine că rromi din Târgu-Jiu îi vor aduce astfel un ultim omagiu regelui Cioabă, mai ales că tot cartierul Meteor este rudă cu defunctul, el fiind de loc din Cărbuneşti, soţia sa fiind, de asemenea, gorjeancă.

Cioabă are în cartierul Meteor o mulţime de veri, doi cumnaţi, soţia sa având aici două surori căsătorite, şi mulţi nepoţi. De asta regele era prezent destul de des în Gorj, la evenimentele fericite şi nefericite ale familiei sale. Rudele regelui vor fi acum alături de familia lui Cioabă, o dată cu decesul său neaşteptat. Ion Ministru susţine că Cioabă era iubit în Meteor şi pentru că era rudă cu tot cartierul. “Tot cartierul Meteor este rudă cu Cioabă, asta pentru că tatăl lui a fost rudă cu bătrânii noştri. La noi în Meteor sunt două familii cu băştinaşi din familia lui Cioabă, familia lui Mihai Gheorghe Pusa şi cea a lui Toma Mihai Fudulaş”, explică Ion Mihai Ministru, menţionând că astăzi va pleca cu familia la Sibiu pentru a participa la priveghiul regelui Cioabă. “Vor pleca mulţi din Meteor, dar nu vom merge organizat. Fiecare duce corone şi flori, dar mergem separat că nu vrem să îngreunăm traficul”, a completat Ministru.
Anamaria Stoica

Cioabă şi-a dat sufletul în Turcia
Autointitulatul rege al rromilor, Florin Cioabă, a murit, duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya. Cioabă a suferit un infarct, luni după-amiază, în timp ce se afla în concediu cu familia în Antalya, Turcia, fiind în stare gravă mai multe zile. Florin Tănase Cioabă, autoproclamat ”rege internaţional al ţiganilor” (1997), s-a născut la 17 noiembrie 1954, la Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj. După infarctul suferit, Cioabă a fost ţinut în viaţă mai multe zile cu ajutorul aparatelor şi a fost transferat, vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi, unde medicii i-au montat, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie. Medicul cardiolog Şerban Brădişteanu s-a deplasat la începutul săptămânii în Turcia pentru a-l consulta pe autointitulatul rege al rromilor, Florin Cioabă, internat într-un spital din Antalya după ce a suferit un preinfarct, în timp ce se afla în vacanţă. Brădişteanu a declarat joi presei, la întoarcerea în ţară, că Florin Cioabă era într-o stare hemodinamică destul de proastă, însă era foarte bine îngrijit din punct de vedere medical, cu toate aparatele disponibile care să-l menţină într-o stare cât mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here