Ion Iliuţă: “Reorganizarea aduce modificări importante”

236

Ion Iliuţă, şeful Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj spune că în momentul în care instituţia va intra într-un amplu proces de reorganizare vor exista mai multe modificări atât în ceea ce priveşte regulamentul de ordine interioară, precum şi modificări ale strategiei de prevenire a toxiinfecţiilor alimentare.

Conducerea DSVSA Gorj spune că până în momentul de faţă pe faxul instituţiei nu a venit nici o hârtie oficială în ceea ce priveşte reorganizarea direcţiei. “Suntem într-o perioadă în care aşteptăm să ne vină organigrama instituţiei. Noi suntem pregătiţi să trecem la fapte. Este o reorganizare puţin mai dificilă, dar în general responsabilităţile sunt aceleaşi. Foarte puţine lucruri s-au schimbat în regulamentul de ordine interioară. Vor fi modificări în ceea ce priveşte componenţa serviciilor, modul de abordare vis a vis de strategia de combatere a bolilor, dar şi în ceea ce priveşte strategia de prevenire a toxiinfecţiilor alimentare. Partea de inspecţie şi control se va mări, iar autoritatea sanitar-veterinară va avea mult mai mult de lucru începând din 2014”, a declarat directorul DSVSA Gorj.

Reorganizare prin angajări
Chiar dacă la nivelul direcţiilor judeţene se aude de tăieri de posturi şi reducere de personal, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) infirmă acest lucru spunând că Direcţia Veterinară se reorganizează prin angajări.
Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare a făcut un anunţ important, în urmă cu câteva zile: “Anunţăm cu foarte mare bucurie că pentru prima dată, o reorganizare nu va însemna reducere de personal, ba dimpotrivă, avem convingerea că în cadrul fiecărei direcţii veterinare judeţeană vor fi scoase la concurs trei, patru posturi”.
Mănăstireanu a mai spus „Suntem singura autoritate care nu a dat niciun om afară pe ordonanţa de urgenţă 77. Am reuşit să păstrăm structura şi toţi oamenii, şi avem chiar posturi pe care, după reorganizare, le vom scoate la concurs”.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here