Invitație la adrenalină: rafting și caiac pe râul Jiu

999

Grupul Outdoor Experience organizează în luna septembrie două experiențe inedite pentru iubitorii de adrenalină, pe râul Jiu.

Astfel, sâmbătă 12 septembrie, iubitorii de rafting sunt invitați la o adevărată aventură pe râul Jiu. ,,Haideti cu noi la rafting pe Jiu! De ce? Debitul pe Jiu e foarte bun pentru rafting, e singurul râu mare de rafting pe care încă nu este baraj. Cu ce venim noi? Echipament profesional: bărci de rafting, pagai, neoprene de 3-4 mm cu interior plus să vă țină de cald, încălțări (nu șosete) din neopren, veste de salvare, căști de rafting; echipă profesională – ghizi atestați IRF (International Rafting Federation), Rescue 3 whitewater tehnician, cu experiență, având în spate peste 40 de râuri vâslite în țară. Ce să aduceți: pe voi, prietenii și dorința de aventură. Prețul pentru o tură este de 220 de lei de persoană sau 350 de lei pentru 2 ture în două zile, cu echipament, instructaj, ghidaj, transfer de șoferi și poze incluse. Traseul canion de pe Jiu este unul din cele mai spectaculoase traseuri de rafting din ţară. Râul învolburat curge într-o albie îngustă mărginită deseori de stânci de mai multe zeci de metri.
Râul are foarte multe curbe, este plin de stânci pe care trebuie să le ocolim în timp ce ne lovim de valuri care ne udă din cap până în picioare. Pe traseul 2, râul devine mai lat, însă pe nivel de apă crescut valurile sunt uriaşe. În două zile putem încerca amândouă traseele”, au transmis organizatorii.De asemenea, aceiași organizatori mai derulează, în perioada 24-27 septembrie și un curs de caiac pe ape repezi pe râul Jiu, nivelurile I și II: ,,Vrei să înveți caiac pe ape repezi? Hai cu noi pe Jiu! Noi asigurăm: echipament profesionist, instructor cu mare experiență, ai nevoie doar de determinare și exersare! Nivelul cursului este I-II, adică începător și preavansat cum sunt o mare parte de caiaciști de ape repezi din țară. Cursul va fi organizat pe râul Jiu și va ține 4 zile. Prețul este de 190 de euro fără echipament sau 170 de euro cu echipament propriu. Pentru rezervare se plătește 100 de euro în avans. Cine a mai fost la școala de începători poate veni numai pentru 1-2 zile. Din program pe scurt: 4 zile intensive petrecute pe apă cu minim 5-6 ore de vâslit/zi; teorie dimineața și seara la masă; exersare intrare și ieșire în și din liman; tehnici de vâslit; eskimo roll; traversare; sprijinire pe padelă, etc.; vizionarea filmulețelor făcute la curs. Cazarea va fi la motelul de la intrare în defileu din direcția Bumbești-Jiu. Din păcate, probabil, acesta va fi ultimul curs pe Jiu înainte de punerea în funcțiune a hidrocentralei”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here