Investițiile în învățământ-prioritare pentru Primăria Târgu-Jiu

782

În perioada următoare vor fi extinse câteva școli ca urmare a creșterii numărului de elevi
Primăria Târgu Jiu s-a preocupat mereu de creșterea de la an la an a condițiilor de învățământ din unitățile existente în municipiu. Pe parcursul ultimilor ani, investițiile în infrastructura educațională au constituit unul dintre domeniile prioritare la nivelul municipalității, afirmă primarul Florin Cârciumaru. Acesta spune că s-a avut în vedere asigurarea unor condiții corespunzătoare conforme normativelor în vigoare din punct de vedere igienic și sanitar, precum și al siguranței elevilor, amenajarea unor spații moderne, atractive și cu dotările necesare care să constituie baza materială necesară pentru dezvoltarea unui învățământ de calitate.
gradinita vis de copilAstfel, ținând cont de perspectivele evoluției pe termen mediu, au fost elaborate o serie de proiecte noi cum ar fi: construirea unui complex artistic la Liceul de Muzică-o clădire modernă dispusă pe trei niveluri, construirea unei cantine și a unui cămin la Liceul cu Program Sportiv, supraetajare Școala Generală “Sfântul Nicolae”-obiectiv ce are în vedere creșterea capacității unității cu 4 clase și alte spații conexe, extindere Școala Generală “Alexandru Ștefulescu”-creșterea capacității cu 4 săli de clasă și alte spații conexe, construirea unei săli de sport moderne și a unui bazin de înot acoperit la Colegiul Comercial “Virgil Madgearu”. IMG_3845Bazinul de înot acoperit va putea fi folosit de toți elevii din municipiu, dar și de cetățeni.
Strategia Primăriei Târgu Jiu în ceea ce privește asigurarea bazei materiale a avut în vedere atât reabilitarea tuturor unităților de învățământ din municipiu, cât și mărirea capacității acestora prin extinderea unor unități și construirea de noi obiective, toate acestea corelate cu cerințele actuale și cu tendințele de dezvoltare pe termen mediu.

p564326090Datorită creșterii numărului de elevi
La unitățile de învățământ gimnazial Primăria Târgu Jiu a fost nevoită să construiască noi clase sau laboratoare
Programul de investiții la unitățile de învățământ gimnazial și liceal a cuprins toate unitățile din municipiu. Primarul Florin Cârciumaru spune că în paralel cu reabilitarea și dotarea spațiilor existente(săli de clasă, cantine, cămine, săli sport, ateliere, baze sportive, infrastructura aferentă), să fie realizate și o serie de noi obiective care să permită extinderea și diversificarea activităților educaționale, asigurarea cerințelor în ceea ce privește capacitățile estimate pe termen mediu, precum și eficientizarea consumurilor energetice în condiții de creștere a confortului și de îmbunătățire a calității mediului.
p790680260Edilul șef afirmă că au fost reabilitate și modernizate sistemele de încălzire, prin montarea centralelor termice și a instalațiilor termice aferente; în plus ținând cont de reducerea cheltuielilor privind consumurile de energie în condiții de confort termic sporit au fost realizate în cadrul programului “Casa Verde”, derulat prin Administrația Fondului de Mediu, instalațiile de preparare a apei calde menajere prin panouri solare la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național “Spiru Haret”, Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Tehnic “Henri Coandă”, Grup Școlar Materiale de Construcții, Grup Școlar Forestier, Grădinița cu program prelungit nr. 8, Grădinița cu program prelungit “Mihai Eminescu”, Grădinița cu program prelungit “Constantin Brâncuși”.
p241621340Au fost realizate noi spații destinate atât studiului teoretic, cât și practic cum ar fi extinderea Școlii Generale “Voievod Litovoi”, construirea corpului D la Școala Generală “Constantin Săvoiu”, Construirea laboratoarelor la Colegiul Comercial “Virgil Madgearu”, ateliere la Colegiul Tehnic “Henri Coandă”, Grup Școlar Materiale de Construcții, Grup Școlar Bârsești, construirea căminului internat la Liceul Teologic, a declarat primarul Florin Cârciumaru.
gradinita narciselorAu fost construite noi săli de sport, moderne, proiectate pentru a satisface atât cerințele educaționale, dar și pentru a găzdui competiții de nivel național pentru diverse discipline sportive la Școala Generală “Voievod Litovoi”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Școala Generală “Sfântul Nicolae”.

perspectiva aeriana tg jiuÎn ultimii ani în Târgu Jiu au fost construite mai multe grădinițe noi
În ceea ce privește învățământul preșcolar, ținând cont de tendința de creștere a numărului de solicitări pentru înscrierea copiilor preșcolari, au fost elaborate și implementate o serie de proiecte pentru construirea unor noi locații destinate acestui scop. Astfel, în zona de sud au fost construite două noi unități moderne, respectiv Grădinița “Scufița Roșie” și Creșa “Petunia” pe amplasamentul fostelor centrale termice dezafectate din cartierele Teilor și Plopilor; în zona centrală a fost construit un nou corp al Grădiniței Vis de Copil, o construcție dispusă pe 4 niveluri-subsol, parter și două etaje situată pe str. Bradului, grădinița primind calificativul de “Școală Europeană”. Având în vedere dezvoltarea municipiului în zona de est (cartierul Narciselor), în proximitatea blocurilor de locuințe pentru tineri și a locuințelor sociale realizate de către municipalitate, a fost construită o nouă grădiniță cu program prelungit destinată copiilor preșcolari.

randare TG JIUÎn ceea ce privește perspectiva, au fost elaborate documentațiile tehnice pentru extinderea Grădinițelor cu program prelungit Mihai Eminescu, nr. 8, Lumea Copiilor, Constantin Brâncuși, precum și construirea în cartierul Debarcader a unei noi Grădinițe cu program prelungit în zona blocurilor de locuințe pentru tineri. De asemenea, toate unitățile de învățământ preșcolar au fost reabilitate integral, fiind realizate noi sisteme de încălzire cu randament crescut ce oferă confort termic optim și refăcute toate elementele principale ale spațiilor respective-tâmplărie termoizolantă, acoperișuri, instalații rețele exterioare, pardoseli, grupuri sanitare, finisaje, amenajare și dotare spații joacă, împrejmuiri, mobilier și întreaga infrastructură, astfel încât unitățile respective să ofere condiții optime în concordanță cu cerințele actuale.
M.P.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here