Investiţii de zeci de milioane de euro la Târgu Cărbuneşti

192

Două proiecte care au necesitat fonduri uriaşe vor fi inaugurate la sfârşitul acestei săptămâni în oraşul condus de Viorel Mazilu. Edilul este extrem de bucuros că poate să taie panglica inaugurală la staţia de epurare a apelor menajere, dar şi la un parc fotovoltaic realizat de o firmă privată.

Parcul respectiv se întinde pe 52 de hectare şi este, conform primarului, cel mai mare din ţară, producţia de energie obţinută aici fiind de 20 MW. Investiţia a presupus fonduri de 46 de milioane de euro, finalizarea ei şi punerea în funcţiune urmând să asigure Primăriei venituri suplimentare la bugetul local de aproape 5%.
Cealaltă investiţie face parte dintr-un proiect integrat, derulat de Aparegio SA cu fonduri europene, fiind similar celui de la Bumbeşti Jiu, inaugurat în toamna anului trecut. Peste 6 milioane de euro au fost folosiţi de la bugetul european pentru a fi construită aici o staţie de epurare modernă, dar şi pentru a fi reabilitat şi redimensionat sistemul de alimentare cu apă al oraşului, precum şi cel de canalizare. Primarul îşi doreşte ca la inaugurarea celor două investiţii să îl aibă alături de premierul Victor Ponta, pe care l-a şi invitat în acest sens, dar e puţin probabil că prim-ministrul va avea răgazul necesar pentru a participa la aceste evenimente. Mazilu menţionează că inaugurarea celor două investiţii sunt extrem de importante pentru el întrucât le poate arăta oamenilor din oraş două proiecte pe care le-a început de la zero şi care acum sunt finalizate, valoarea cumulată a lor fiind mai mare decât a tuturor investiţiilor de care oraşul a avut parte în ultimii 20 de ani.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here