Întrunire cu scântei! – Manţog, pacificator la şedinţa regională a UNPR de la Craiova

488

deschidereDupă ce a participat doar o singură dată la o şedinţă a UNPR Gorj, la sediul organizaţiei din Târgu-Jiu, prezenţa sa acolo fiind destul de controversată, politicianul care face încă pe consilierul judeţean al PDL Gorj, Ionel Manţog, a mai participat sâmbătă la o întrunire cu progresiştii, dar de data asta la Craiova. “Mediatorul” Manţog nu a avut însă o misiune prea comodă la întrunirea cu şefii UNPR-ului de la centru, cu primarii şi cu candidaţii partidului din Oltenia, deoarece a trebuit să despartă, printre promisiuni de campanie, doi gorjeni care au fost la un pas să se ia la bătaie, la întrunirea din sediul UNPR Gorj. Protagoniştii incidentului au fost Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti, şi Mădălin Giurcău, comisarul-şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului(CJPC) Gorj.

La sediul UNPR Dolj, sâmbătă la ora 11.00, s-a organizat o întrunire regională cu staff-ul central al partidului, la care au participat şi şefii organizaţiilor judeţene progresiste şi aleşii locali pe care mizează uneperiştii la alegerile locale din această vară. Gorjul a avut aici o reprezentare de zile mari, fiind prezenţi astfel Gheorghe Cocină, preşedintele UNPR Gorj, Marius Vlaicu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei, Dumitru Iacob, prim-vicepreşedinte al filialei judeţene vili pasareprogresiste, Alexandru Glomnicu, preşedintele UNPR Motru, Claudiu Tutunaru, candidatul la Primăria Motru al organizaţiei municipale a UNPR, Vili Pasăre, primarul fost PNG de Dragoteşti, Romulus Bîldea, primarul PNG acum UNPR al comunei Teleşti, Vasile Popescu, primarul din Arcani, edil ales pe listele PNG, şi Ion Voica, primar al Forţei Democrate la Săcelu, intrat oficial în rândurile UNPR încă de anul trecut. Separat la şedinţă a venit şi Mădălin Giurcău, membru al UNPR Gorj şi comisar-şef al CJPC. De altfel, Gheorghe Cocină, preşedintele UNPR Gorj, a recunoscut prezenţa delegaţiei din Gorj la Craiova, rărind o parte dintre participanţi: “a fost o întrunire regională sâmbătă la Craiova, am participat eu, Marius Vlaicu, primarii din Dragoteşti, Teleşti, Arcani şi Săcelu. S-a discutat despre campanie cu şefii partidului de la centru fiind prezenţi domnii Oprea, Sârbu şi Diaconescu. (..) A fost şi Mădălin Giurcău”.

“Manţog a fost şi el…”

Întrebat dacă Ionel Manţog a fost prezent la şedinţă, Cocină nu a negat, dar nu a dorit să comenteze motivul pentru care “pedelistul” a fost Picture 086invitat la Craiova la şedinţa regională a UNPR. “Domnul Manţog a fost şi el.. Nu ştiu motivul pentru care a venit, întrebaţi-l pe dânsul”, a menţionat Cocină. Lipsit de transparenţă, în stilul caracteristic, Marius Vlaicu, a negat şi existenţa şedinţei, şi a conflictului apărut acolo. A negat chiar că a fost la şedinţă, menţionând printre numeroasele negaţii că nu vrea să comenteze nimic. Manţog şi-a făcut însă apariţia la şedinţa UNPR de la Craiova în jurul orei 12.00, venind singur şi cu întârziere la întrunirea regională.

Ameninţări de la Vili pentru Giurcău

Venirea lui Manţog la şedinţa cu staff-ul UNPR nu a fost întâmplătoare, politicianul trăgând deja de luni bune sforile în acest partid, dar şi în PDL şi PPDD, o recunosc membrii de la cele trei partide din Gorj. Pe lângă promisiunile făcute de Manţog care a luat cuvântul la şedinţă, acesta a mai avut un rol aici, acela de a despărţi doi membrii ai UNPR care mai că s-au luat la bătaie în sediul organizaţiei progresiste doljene. Este vorba despre Vili Pasăre, primarul de Dragoteşti, care i-a adresat mai multe ameninţări lui Giurcău, nemulţumit de prezenţa acestuia la şedinţă. Pasăre a avut grijă să îi transmită acestuia, spun martorii la incident, că o să îl lase fără funcţie, asta alături de alte invective şi cuvinte fără perdea. Pasăre nu s-a limitat doar la ameninţări ci, se pare, că ar fi sărit la Giurcău pentru a-i arăta acestuia că poate mai mult decât să ameninţe. Cei doi au fost despărţiţi de Ionel Manţog care a reuşit să facă pe pacificatorul şi să îi liniştească pe cei doi progresişti destul de enervaţi. Printre vorbele aruncate de cele două părţi, s-a adus în discuţie şi candidatura fratelui lui Mădălin Giurcău, Daniel care candidează din partea PPDD la Teleşti, fapt care îl deranja pe Pasăre. Nici Giurcău şi nici Pasăre nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere, ambii având duminică telefoanele închise.

Cocină neagă conflictul, nu şi Bâldea

Preşedintele Cocină a negat însă existenţa acestui conflict. “Nu a fost o altercaţie, nici pomeneală, s-a discutat verbal doar, a fost o discuţie de principiu”, a declarat, ieri, Cocină, spunând că el nu a avut nimic împotrivă ca Giurcău să fie prezent acolo, chiar dacă nu a făcut parte din delegaţia de la Gorj. De altfel, în interiorul UNPR, se vorbeşte de o susţinere a lui Giurcău de la centrul UNPR, pentru o viitoare candidatură la parlamentare, fapt care ar opri actuali lideri progresişti de la Gorj să îl contracareze pe fostul vicepreşedinte. Primarul de la Teleşti a pomenit însă vag despre incident spunând că el are o problemă doar în legătură cu prezenţa fraţilor Giurcău în două partide, unul fiind membru în UNPR şi altul în PPDD. Bâldea a declarat că nu i se pare normal ca el să fie coleg de partid în UNPR cu Mădălin Giurcău iar fratele acestuia Daniel să candideze împotriva sa. “Nu mă deranjează candidatura fratelui lui Mădălin Giurcău dar nu prea se face. Eu nu discut la adresa celor doi, deoarece cel care candidează nici nu a locuit în Teleşti. Are mutaţie de scurt timp, tatăl său îi face campanie în comună”, a declarat Bâldea, edil a cărui candidatură nu a fost deocamdată anunţată de niciun partid.

Bâldea, foarte cumpătat

Pentru Bâldea se bate, de altfel, şi USL-ul, care nu şi-a anunţat încă un candidat la Teleşti. De altfel, abia sâmbătă PDL-ul şi-a anunţat un candidat la locale, în persoana lui Alexandru Jugravu. “Candidatura mea nu a fost încă anunţată, aştept să se întâmple asta. Oricum oricine poate să candideze, eu îmi fac doar treaba. Ştiu sigur că partidele mari nu au anunţat, deocamdată, niciun candidat pentru Teleşti”, a menţionat edilul. În ce priveşte şedinţa regională a UNPR, aceasta a fost una legată de campanie, a afirmat Bâldea care nu a negat prezenţa lui Mădălin Giurcău la întrunire şi existenţa unor altercaţii de care a evitat însă să vorbească.

UNPR Gorj şi-a amânat anunţarea candidaţilor

După regionala de la Craiova, organizaţia progresistă de la Gorj şi-a amânat anunţarea oficială a candidaţilor pentru locale, după sărbătorile pascale. Cocină a menţionat astfel că organizaţia îşi va valida candidaţii pe 31 martie, dar candidaturile vor fi anunţate după Paşti.

Anamaria Stoica

Oprea lasă progresiştii la alianţe, dar indică spre PDL

Potrivit lui Gabriel Oprea, prim-vicepreşedintele UNPR, în prezent, în aproximativ 60% din judeţe UNPR are înţelegeri cu partenerii din coaliţie şi în alte aproximativ 20% se poartă discuţii pe această temă. Preşedintele progresist a admis sâmbătă la Craiova că sunt judeţe în care protocolul cu PDL nu va funcţiona, dar a subliniat că se discută şi se încearcă găsirea unor soluţii. Oprea a menţionat că pe plan local organizaţiile progresiste au mandat să facă alianţă în principal cu PDL, adăugând că acest lucru se va face şi în funcţie de specificul judeţului. La Craiova a avut loc sâmbătă întâlnirea conducerii UNPR cu organizaţiile din regiunea Oltenia, respectiv Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea. Au participat preşedinţii organizaţiilor judeţene, staff-ul de campanie şi primarii în funcţie care au decis să candideze sub sigla UNPR la alegerile din 2012. Au fost astfel prezenţi în Bănie 56 de primari din Oltenia iar din Dolj au fost 12. UNPR şi-a propus să obţină la alegerile locale din iunie un scor de cel puţin 10% în Oltenia, peste media pe ţară, a declarat sâmbătă şi vicepreşedintele UNPR Gheorghe Bică, responsabilul partidului pentru această regiune, după reuniunea organizaţiilor partidului din Dolj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi Gorj.

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here