Interzis la Hostelul Miami! Handbaliștii și baschetbaliștii, lăsați de CEO cu burta goală

297

Sportivii celor două echipe de handbal și baschet a clubului CS Energia Târgu-Jiu au fost lăsați de ieri fără cele două mese pe care le serveau, zilnic, la hostelul aparținând Complexului Energetic Oltenia(CEO). Hotărârea a fost luată la vârful CEO, după ce clubul a înregistrat o datorie ce a depășit 210.000 de lei, mesele la Miami fiind neplătite din luna mai a anului trecut. Deși cei de la CS Energia au cerut o eșalonare la plată a datoriei în cauză, oficialii CEO nu le-au dat încă un răspuns în acest sens. Deocamdată, reprezentanții CEO se limitează să spună că sportivii ar fi trebuit să-și achite zilnic mesele servite la restaurantul din incinta hostelului companiei, și asta deoarece s-ar fi prevăzut bani pentru masa fiecărui sportiv, dar, și că deși s-a știut asta, acest aspect ar fi fost ignorat cu bună știință.

Componenții celor două echipe din cadrul CS Energia Târgu-Jiu serveau, zilnic, două mese la restaurantul hostelului CEO, pentru care ar fi trebuit să se achite 30 de lei. La începutul anului trecut, clubul a achitat către restaurant banii în cauză ca din luna mai să nu mai plătească însă nimic. Până pe 1 martie, când masa s-a sistat pentru sportiv, cele două echipe au adunat fiecare datorii mari către hostelul companiei. Una dintre echipe a acumulat astfel un debit de peste 70.000 de lei, în timp ce o alta una de peste 130.000 de lei, asta în funcție de plecarea jucătorilor în cantonamentele din afara municipiului. Suma totală datorată de club către CEO a ajuns astfel la 210.000 de lei, debit pe care noua conducere a societății a decis să nu-l mai tolereze. Sportivii au fost astfel anunțați că, din 1 martie, nu mai pot servi masa la restaurantul respectiv. Jucătorii s-au resemnat, în timp ce oficialii clubului au cerut o eșalonare a datoriei, în menținerea contractului cu restaurantul în cauză.

Miami, în analiză
Deocamdată, de la vârful CEO solicitanții nu au primit încă un răspuns, asta și pentru că și hostelul este într-o analiză, conducerea companiei luând în calcul și înstrăinarea clădirii din cauza problemelor producătorului de electricitate.
Până la stabilirea unei soluții, sportivii au rămas însă de ieri fără masă, asta deși echipa de baschet Energia Târgu-Jiu are o partidă importantă de susținut miercuri. Reamintim, că Energia a câştigat primul meci cu Khimik, l-a pierdut pe al doilea, iar partida de azi va fi decisivă pentru calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. Este de notorietate însă că CS Energia trece printr-o situaţie critică din cauza sistării finanţării de către Complexul Energetic Oltenia.

Călinoiu, de partea sportivilor
Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, le-a luat, ieri, apărarea sportivilor de la Energia atât în problema mesei, cât și în ceea ce privește finanțarea.
Călinoiu a menționat, ieri, că echipei masculine de baschet i-a fost alocată, de către Complexul Energetic Oltenia, suma de 40.000 de lei pentru ca jucătorii să poată susţine, miercuri, meciul cu Khimik Yuzhne (Ucraina) din FIBA Europe Cup. “Au fost alocaţi banii pentru evenimentul de la Piteşti, 40.000 de lei. Pentru meciul de la Piteşti ajung, cât a fost evaluat evenimentul de către conducerea clubului Energia. Suma a fost aprobată, ieri, în Comitetul Director şi banii au fost viraţi astăzi(n.r. marți). (…) Cred că la baschet suntem resemnaţi la ora actuală. Am mai primit, astăzi, un semnal pozitiv de solidaritate din partea unei echipe de baschet din Piteşti, prin care ni se oferă, de asemenea, jucători gratuit cu rezultate foarte bune în competiţii, încât să continuăm activitatea cu prezenţa noastră la meciuri”, a precizat, marți, Ion Călinoiu.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul CS Energia, un agent al mai multor jucători din Liga de Baschet din Lituania s-a oferit să trimită trei jucători legitimaţi în prima ligă lituaniană, care să joace gratis până la finalul stagiunii din România, o altă propunere venind din partea preşedintelui Clubului CS Amicii din Piteşti, însă cum ultima zi de transferuri în Liga Naţională a fost duminică, clubul gorjean nu poate da curs acestor propuneri.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here