Intervenient surpriză în procesul Pandurii vs. Municipiul Târgu-Jiu!

5950

Pe rolul Tribunalului Gorj, Secția a II-a Civilă, se află dosarul nr. 3504/95/2019, deschis de Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, prin administrator special Golea Marin, și Pandurii Lignitul Târgu Jiu prin lichidator Consulting Company IPURL, cu calitate de reclamanți, pârât fiind Municipiul Târgu Jiu, prin reprezentanții legali, primar Marcel Romanescu și secretarul Grigore Jianu. Înainte de termenul din 30 iunie 2020, Peptenatu Valeriu Marius solicită și îi este aprobat să devină interveninent(parte în dosar) în favoarea municipiului Târgu Jiu. Acest dosar are solicitări de despăgubiri financiare privind investițiile făcute de Pandurii la stadion dar și folosință gratuită, în continuare, de către Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Motivul pentru care Peptenatu(Galeria Durii) a intervenit în proces este respectarea legii și aplicarea ei corespunzătoare. Mai exact, interveninent consideră că, acel contract de comodat și cele cinci acte adiționale, care au expirat pe 31 martie 2020, este ilegal.

Motivele sunt că: nu a existat niciodată înscris în Cartea Funciară; prevede clar că toate îmbunătățirile făcute pe timpul contractului și a adiționalelor de către Pandurii, în baza sportivă, la final de contract, vor trece în proprietatea municipiului fără despăgubiri; la semnarea contractului de comodat în 2005, clubul și primăria au încălcat Legea 213/1998 și Legea 2015/2001 care nu prevedeau contracte de comodat ca mod de atribuire(doar închiriere și concesiune în condițiile legii) iar cu titlu gratuit limitat pot primi cele de utilitate publică, titulatură nedobândită de Pandurii.

De asemenea, după primirea în inventar a stadionului, în septembrie 2019, Primăria și Consiliul Local Târgu Jiu nu mai aveau voie să predea cu titlul de folosință gratuită stadionul municipiului Târgu Jiu(investiție a banului public prin CNI SA) deoarece încalca regimul juridic al noilor stadioane construite de CNI SA din banii publici. Mai mult, bugetul local, pe perioada 26 aprilie 2005 până în 31 martie 2020, a fost păgubit de Pandurii și de primărie deoarece, prin cedarea ilegală cu titlu gratuit, nu au luat taxele care se cuvenea, de folosire de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, pe această perioadă.

Acestea sunt, de fapt, doar o parte din motivele care l-au determinat pe șeful Galeriei să intervină în favoarea municipiului. Intervenientul se simte deranjat și de presiunea mediatică, orechestrată de Marin Condescu, de a face ca primăria și CL să încalce legea în folosul său direct, prin Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Condescu are înscrisă, de altfel, la masa credală, cu ajutorul lui Golea, o sumă mare de bani care reprezintă restanțe financiare la funcția deținută și o primă imensă de merit, aceasta fiind miza lui Condescu. Este vorba de 844.000 euro net.

,, Ca cetățean al municipiului, care plătește taxe și impozite locale, ca alte mii de târgujieni, bani ce ajung la bugetul municipalității, doresc să se pună stop pierderilor suferite de bugetul local dar și ca obiectivul din domeniul public al municipiului Târgu Jiu, stadionul(inclusiv complexul sportiv Municipal) să fie folosite doar în condițiile legii, contra cost, iar banii să ajungă la bugetul local. Stadionul municipiului Târgu-Jiu este parte din domeniul public și are la bază un statut juridic conform noilor stadioane construite de CNI SA din bani publici. De altfel, banul public nu poate fi investit în interes privat”, a conchis Peptenatu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here